Türkiye genelinde 2022 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak, 4 milyon 43 bin 467 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi verildi. Vergi Daire Başkanlığı, 2022 vergilendirme dönemlerine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listelerini açıkladı.

Afyonkarahisar’dan bir iş insanı var

Türkiye geneli gelir vergisi mükelleflerinden en fazla vergi tahakkuk ettirilen ilk 100 mükellefin illere göre dağılımında İstanbul 87 mükellef ile başı çekti. Ankara 7, İzmir 3, Diyarbakır 1, Tekirdağ 1 ve Afyonkarahisar’da 1 mükellef olarak gerçekleşti.

İşlenmiş mermer, traverten, kaymaktaşı ve bunlardan yapılmış ürünlerin toptan ticaretini gerçekleştiren Afyonkarahisarlı İş İnsanı Şuayp Demirel ise 2022 yılında en çok vergi ödeyenler arasında yer aldı.  

Şuayp Demirel

Dolu dolu bir gün! Dolu dolu bir gün!

Şuayp Demirel kimdir?

Demmer, Demmak, Avşar Soda, Dünya Köfte Afyon Şubesi, Shell petrol istasyonu gibi firmaların kurucusudur. İscehisarlı ailenin girişimci ve icatçı patronudur. Türkiye’nin ilk mermer ihracatını gerçekleştirmiştir. Mermer konusunda duayen bir isim olarak tanınan Şuayp Demirel, kendi tasarladığı helikopter de dahil olmak üzere bir çok projesi bulunuyor.

Şuayp demirel

Kaynak: FATMA SEDA CAN