Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan sergi, geri dönüşüm ve çevre bilinci temasıyla dikkat çekiyor. Küratörlüğünü Zeynep Gürman’ın üstlendiği sergi, Afyonkarahisar Belediyesi Nikâh Dairesi Altı Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

AÇILIŞA SİYASİ VE SANATSAL İLGİ
Serginin açılış törenine sanatçılar, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta İYİ Parti’yi temsilen Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Öğünç de yer aldı. Öğünç, sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı ve sanatçılarla sohbet etti.
Açılışta değerlendirmelerde bulunan Yurdagül Öğünç, çevre duyarlılığı ile sanatın bir araya gelmesinin önemine dikkat çekerek, geri dönüşüm temalı çalışmaların toplumsal farkındalığa katkı sunduğunu ifade etti. Öğünç, özellikle kadın sanatçıların üretimlerinin kentin kültürel yaşamına değer kattığını belirterek, emeği geçen herkesi tebrik etti.

“ATIKLAR YENİDEN HAYAT BULUYOR”
Serginin küratörü Zeynep Gürman ise serginin temel amacının atık olarak görülen malzemelerin sanat yoluyla yeniden anlam kazanmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Gürman, farklı disiplinlerde hazırlanan eserlerle çevre bilincini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sergide plastik, metal, tekstil ve organik atıklar başta olmak üzere pek çok malzeme, sanatçıların özgün yorumlarıyla sanatsal eserlere dönüştürüldü. Çalışmalar, özellikle genç kuşaklarda çevre farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.

ZENGİN SANATÇI KADROSU VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Sergide çok sayıda yerel ve ulusal sanatçı eserleriyle yer alırken, etkinlik süresince her gün 13.00–16.00 saatleri arasında çeşitli atölye çalışmaları da düzenleniyor. Tezhipten keçe sanatına, çamur tornadan sulu boyaya kadar birçok alanda gerçekleştirilen uygulamalı etkinlikler, ziyaretçilere sanatı deneyimleme imkânı sunuyor.
“Yeşil–Beyaz Karma Sanat Sergisi”, çevre duyarlılığını sanat aracılığıyla keşfetmek isteyen tüm vatandaşlara açık olarak 19 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.



