Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki Atatürk Evi'nin önünde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,“Bugün burada istiklal ve istikbal mücadelenin gerçekleştiği topraklarda milli mücadelenin kilit şehri Afyonkarahisar Şuhut’ta bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Şuhut’tan Kocatepe’ye tüm Afyonkarahisar’da bulunan vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum. Şanlı bir zafere dönüşen Büyük Taarruz, Yüce Türk Milletinin azim ve kararlılığının en güzel örneklerindendir. Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olan bağımsızlığımızın mührü Büyük Taarruz Zaferinin 101. Yıldönümü kutlu olsun. İstiklal harbimizin Başkomutanı Cumhuriyetimizin hamisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Cenabı Allah hepsinden razı olsun diyorum” dedi.

“BU TOPRAKLAR ŞEHİT KANLARI İLE YOĞRULMUŞ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Milletimizin kendisini tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı Malazgirt’te olduğu gibi yine bir Ağustos ayında Büyük Taarruz'la bir tarih yazmasının yıl dönümündeyiz. 952 yıl önce Sultan Alparslan kazanılan zaferle Anadolu’nun ebedi yurdumuz olması için ilk adımı atmış, kapıyı aralamıştır. 1071 yılında Malazgirt’te, 1514’te Çaldıran’da, 1526’da Maraş’ta kazanılan zaferler hep Ağustos ayında gerçekleşmiştir. Şanlı tarihimizde zaferler ayı olarak bilinen  bu ayda kazandığımız zaferlerden biri de bugün burada Şuhut’ta başladı. 101. Yıl önce böyle bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Akşehir’den taşıdıkları karargahı Atatürk Evi olarak bilinen Hacı Veli Konağına getirdiler. Düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla Hacı Veli Konağında tarihimizin en büyük harp planlarından biri çizildi ve gerçekleştirildi. Ardından Büyük Taarruz başladı ve Cenabı Allah hamd olsun büyük bir zaferle neticelendi. Bu topraklar şehit kanları ile yoğrulmuş istiklalin kazanıldığı topraklardır. İstiklalimiz milletimizin feraseti ve fedakarlığı ile kazanılmıştır. Biz yeni nesillere istiklalimizin  nasıl kazanıldığını ve tarihimizde neler yaşandığını anlatmak için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDE YENİ BİR YÜZYIL VAR

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Tarih ibret alınsaydı eğer, hiç tekerrür eder miydi?” sözleriyle konuşmasına devam eden Yılmaz, “Bizim tarihi çok iyi bilmemiz lazım ki, emin adımlarla geleceğe yürüme imkanımız olsun. Ayrıca burada ortaya konulan tabloda olduğu gibi kadını, erkeği ile genci, yaşlısı ile bir ve beraber oldukça Allah’ın izni ile daha güçlü bir geleceğe, daha bağımsız, daha müreffeh gelecek bizleri bekliyor. İstiklal ve İstikbalin yüzyılı Türkiye Yüzyılında ülkemizi önümüzdeki dönemdeki asrın lideri ülkelerinden biri haline dönüştürmek için, büyük ve güçlü Türkiye için azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin  100. yılını geride bıraktık. Önümüzde yeni bir yüzyıl var. Biz buna Türkiye yüzyılı diyoruz. Bu 100 yıldaki birikimlerimizi 100 yıldaki kazanımlarımızı güçlü bir şekilde koruyarak geleceğe 86 milyon olarak hep birlikte yürüyeceğiz ve ülkemizi milletimizi dünyada çok daha yükseklere taşıyacağız” dedi. >>HABER: GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

 

#odakgazetesi #afyonkarahisar #cevdet #yılmaz #şuhut #zafer #taarruz #gündem

Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata! Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata!

 

Editör: TE Bilisim