Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhuriyetimizin 100. yılı itibari ile her yıl “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde öğretmenlere bir maaş tutarı kadar ikramiye verilmesine ilişkin kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu.

ÖĞRETMENLERE YÜKLENEN SORUMLULUK OLDUKÇA BÜYÜK!

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşmasında Bakan Yusuf Tekin’e öğretmenlerin yoksulluk ve açlık sınırındaki maaşlar ile çalışmak zorunda bırakıldığını aktaran ve iyileştirme talep eden Köksal, Meclis’e sunduğu kanun teklifinde, “Ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz ne yazık ki son yıllarda mesleği itibarsızlaştıran adımlar sebebi ile hem ekonomik olarak zorluğa itilmiş hem de çözüm bekleyen sorunları ile baş başa bırakılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözlerinden de anlaşılacağı üzere ülkemizin geleceğinin inşasında öğretmenlerimize yüklenen sorumluluk oldukça büyüktür. Ancak bu büyük sorumluluğu yüklenen öğretmenlerimiz yalnızlaştırılmıştır” dedi.

25 YILLIK ÖĞRETMENİN MAAŞI 24 BİN 154 TL

Atanamayan 1 milyonu aşkın öğretmenin görev beklediğini kaydeden Grup Başkanvekili Köksal, “85 bin öğretmen açlık sınırının altında ücretli olarak çalışıyor. MEB’in bütçesinin yüzde 81’i personele ayrılmış olarak gözüküyor. Öğretmen ise hak ettiği maaşı alamıyor. 25 yıllık bir öğretmenin 24 bin 154 TL maaş aldığı, bir milyonu aşkın öğretmenin atama beklediği, ücretli öğretmenlerin açlık sınırının altında maaşlar ile çalıştırıldığı ülkemizde, ekonomik bir refahtan bahsedilemez. Kürsü başından sürekli halka iletilen ekonomimizin çok iyi olduğuna yönelik söylemleri ne yazık ki öğretmenlerimizin adeta yoksulluğa ve açlığa mahkum edildiği maaşlar da ortaya koymaktadır” ifadeleri kullandı.

ÖĞRETMEN HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE SAMİMİYSENİZ, RET OYU VERMEZSİNİZ

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler

CHP Grup Başkanvekili Köksal, AKP ve ortağı MHP’nin öğretmen haklarının iyileştirilmesinde samimi olduklarını kanun teklifine ret oyu vermeyerek gösterebileceklerini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında ülkemizin ekonomik gücünü gösterecek işlerden biri de bu yıl itibari ile geçerli olmak üzere tüm öğretmenlerimize her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde aylık maaş tutarları kadar ikramiye vermek olacaktır. Bu kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı itibari ile her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere aldıkları maaş tutarınca ikramiye verilmesini hedefliyoruz. Öğretmenlerimizin haklarının iyileştirilmesinde eğer ki samimi iseniz, iktidar ve ortaklarının elleri bu kez de öğretmenlere verilecek ikramiyeler için ret oyuna kalkmaz” şeklinde konuştu. G/A