İYİ Parti'nin yeni genel başkan adayı olan Müsavat Dervişoğlu, son günlerde sosyal medya kullanıcılarının ilgi odağı haline geldi. Peki, bu dikkat çeken isim kimdir ve geçmişi nasıldır?

Doğum ve Eğitim:

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Fatsa'da tamamlarken, lise eğitimini Samsun'da almıştır. Üniversite eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır.

Kariyer ve Siyasi Geçmiş:

İşte Alınacak Tedbirler: Kamuda Tasarruf Paketinin Detayları Belli Oldu İşte Alınacak Tedbirler: Kamuda Tasarruf Paketinin Detayları Belli Oldu

Dervişoğlu, iş dünyasına atılarak 1991 yılından itibaren İzmir'de çeşitli ticaret faaliyetlerinde bulunmuş ve birçok önemli firmada üst düzey yöneticilik yapmıştır. Siyasi kariyerine ise İYİ Parti içerisinde aktif bir rol alarak başlamıştır. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Dervişoğlu, aynı zamanda 27. Dönem İzmir Milletvekili olarak da görev yapmıştır. Parti içerisindeki önemli pozisyonları arasında İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyeliği bulunmaktadır.

Aile Hayatı:

Evli olan Müsavat Dervişoğlu'nun bir çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN