Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları işbirliğince 6-8 Ekim'de düzenlenecek festival için Adana Müze Kompleksi'nde kentin yöresel yemekleri sergilendi.

Vali Yavuz Selim Köşger, burada düzenlenen toplantıda, bu yılki festivali Cumhuriyetin 100. yılına ithafen "100. Yılında Cumhuriyet Lezzetleri" temasıyla düzenleyeceklerini belirtti.

Çukurova'nın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını aktaran Köşger, şöyle konuştu:

Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi… Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi…

"Adana her alanda büyük potansiyel barındıran bir şehir. Tarımın, Çukurova'nın şehri... Tarıma dayalı olarak Türkiye'deki ilk sanayileşen şehir. Coğrafyası, kültürü, her şeyi tam ama turizmin de Adana'da önemli bir unsur olması lazım. Adana'nın turizminin dinamosu, lezzet sektörü, gastronomi, mutfağı olması lazım. Onu gerçekleştiriyoruz. Adana'yı 'Gastronomi Şehri' haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Adana'mızın gastronomi alanında Türkiye'deki markasını pekiştirecek ne faaliyetler gerekiyorsa yapacağız. Adana'nın resmi olarak 'Gastronomi Şehri' unvanını alması için ne gerekiyorsa yapacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın marka değerinin çok yüksek olduğuna dikkati çekti.

Editör: Duygu Özger