Trafik sigortası ödeyenler aman dikkat! Sürücülere son dakika sigorta uyarısı Trafik sigortası ödeyenler aman dikkat! Sürücülere son dakika sigorta uyarısı

Öncü verilerini güncelleyen Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), bu durumda Avro Bölgesi'nin 2023 yılı 3. çeyrek Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) verilerinin etkili olduğunu ifade etti.

Avro Bölgesi'ndeki mevsimsellikten arındırılmış GSYH'nin 2023'ün 3. çeyrek döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 gerilemiş olduğu tespit edildi. Bu durum, Avro Bölgesi'nin GSYH'sinde yılın 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,1'lik bir artışı işaret ediyor.

Piyasa beklentilerinin, Avro Bölgesi'nin GSYH'sının yüzde 0,1 azalacağı ve yıllık bazda yüzde 0,1 artacağı yönünde olduğu belirlendi. Ancak, açıklanan verilerin bu beklentilere uygun olması, durumu daha da belirsizliğe sürüklüyor.

Bu etkilerle birlikte, Avrupa Birliği'nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, bu yılın 3. çeyreğinde çeyrek bazında hiç değişmedi. Ancak yıllık bazda yüzde 0,1'lik bir artış görüldü.

Editör: Duygu Özger