Gazetecilerin, "1 Nisan'dan sonra Belediye Başkanı olmanız durumunda, Teleferik ve Kale Çevre Düzenlemesi projesini devam ettirecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Küçükkurt, projenin kamu yararını gözeterek ele alınacağını belirterek, projenin zararlı bir yönü varsa bunun MHP'nin politikalarıyla uyuşmayacağını ifade etti.

TELEFERİK VE KALE ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİNİ:

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi? İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi?

Afyonkarahisar'da büyük bir yatırım olan Teleferik ve Kale Çevre Düzenlemesi projesi, kent ekonomisine katkı sunacak bir girişim olarak planlanmıştır. Afyonkarahisar Belediyesi'nin bu proje ile hem kira geliri elde etmesi hem de cirosunun artması beklenmektedir. 100 milyon TL bütçeye sahip yap-işlet-devret modeliyle kurulacak proje, tek halatlı ve çift yönlü olarak tasarlanmış 8 kişilik kabinleriyle dikkat çekecek. Bu projenin bir parçası olan Afyonkarahisar Kalesi çevresi de, seyir terasları, ahşap yollara ve ticari ünitelere ev sahipliği yapacak. Ayrıca spor ve dinlenme alanları ile zenginleştirilen Erdal Akar Parkı, bölgenin cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN