Milliyetçi Hareket Partisi'nde Belediye Meclis üyeliğine üçüncü sıradan aday olan Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş’ın adaylığı Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü.

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Adayının Seçim Kurulu tarafından düşürülmesine partiye yakın kişiler tepki gösterdiler.

Tepkinin adresi ise Seçim Kurulu değil.

Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti! Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti!

Bazı MHP’liler, ‘Seçim Kurulu Başkanlığı ellerindeki belgelere göre doğrusunu yapmışlardır. Bizim tepkimiz İbrahim Karataş’a dır.

Öğrendiğimiz kadarı ile Şöförler Oda Başkanı hem Belediye Meclis Üyesi olmak, hem de Şöförler Odası Başkanı olarak göreve devam etmek istedi galiba. Kanunlar ve yönetmelikler çok açık. İbrahim Karataş’ın bunu bilmemesi imkansız. Burada açıkça görülüyor ki İbrahim Karataş Şöförler Odası Başkanı olarak Belediye Meclis Üyeliğine aday olamayacağını bilmesine rağmen, ya tutarsa, itiraz etmezlerse seçilirim nasılsa diyerek Milliyetçi Hareket Partisini kullanmıştır. Kendi istikbali için Milliyetçi Hareket Partisini kullanması affedilemez’ dediler.

Öte yandan Seçim Kurulu tarafından Şöförler ve Otomobilciler Odasından İbrahim Karataş imzalı ve yeni tarihli alınan belgede İbrahim Karataş’ın halen Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olduğunu belirttiği öğrenildi.

Bu durumu yorumlayan ilgililer, ‘İbrahim Karataş ya tutarsa diyerek Belediye Meclis Üyeliğine de zıplamak istemiştir. Bunu yaparken de Şöförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığını bırakmak istemediği aşikardır. Çünkü orasının çok ciddi imkanları mevcuttur. Bir koltukta iki karpuz taşımak istediği aşikar olan İbrahim Karataş’ın adaylığına itiraz olmasaydı ve düşürülmeseydi bu MHP için iyi bir durum olmazdı. Zaten kanuna aykırı olduğunu öğrendikleri anda MHP Genel Merkezi bu kişinin seçilmiş olsa bile Belediye Meclisinden istifasını isterler veya ihraç ederlerdi. MHP hiç bir kişinin şahsi istikbali için kullanabileceği bir parti değildir. Başta Genel Başkan Devlet Bahçeli, Genel Merkez Yöneticileri ve Afyon Milletvekili Mehmet Taytak ile İl Başkanı Ahmet Kahveci’nin bu tür konularda ne kadar dik durduklarını tüm kamuoyu bilmektedir’ dediler.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER