AFSÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Komisyonu tarafından düzenlenen "Depresyon ve Gelecek Kaygısı" konulu seminerde, depresif bozukluklar ve gelecek kaygısı konuları ele alındı. Seminerde, zihinsel ve psikolojik bir durum olan depresif bozuklukların davranış üzerindeki etkileri farklı yönleriyle incelendi.

N2 A1287

Gelecek Kaygısının Doğası ve Etkileri

Seminer, AFSÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çağla Çelikkol Sadıç tarafından verildi. Dr. Sadıç, özellikle öğrencilerde sıkça karşılaşılan gelecek kaygısının doğal bir duygu durumu olduğunu belirtti. Ancak, önemli olanın bu kaygının hayatı yönlendirmesine izin vermemek olduğunu vurguladı. Seminerde, belirsizlik, mükemmeliyetçilik, olumsuz deneyimler, sosyal karşılaştırma ve iletişim eksikliğinin gelecek kaygısını tetiklediği üzerinde duruldu.

N2 A1291

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ve Tedavi Önerileri

Dr. Sadıç, stresle başa çıkma yöntemleri ve tedavi önerilerine de değindi. Hedef belirleme, planlama, olumlu düşünme, sosyal destek, dengeli beslenme ve yeterli uyku gibi faktörlerin stresle başa çıkmada önemli olduğunu belirtti. Depresif bozukluk yaşadığından şüphelenen bireylerin reçete edilmemiş ilaç kullanmaması gerektiğine dikkat çekti ve sürekli ve yönetilemeyen gelecek kaygısı için psikoterapist veya psikiyatrist ile görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

Dağıtılmayı bekleyen kargolar yangında kül oldu! Dağıtılmayı bekleyen kargolar yangında kül oldu!

N2 A1318

Seminer, SKS Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz'ın Dr. Sadıç'a teşekkür belgesi takdim etmesi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN