Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Genç Ofis tarafından düzenlenen bu ayki Uluslararası Kültür Buluşmaları etkinliği, Afganistan temasıyla gerçekleşti. Etkinliğe AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş da katıldı. Prof. Dr. Okumuş, Türkiye'nin eğitim kalitesi, güvenli yaşam ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi unsurlarıyla uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer alarak yükseköğretimde küresel bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.

N2 A1958

AFSÜ Genç Ofis’in Uluslararası Kültür Buluşmalarının son konuk ülkesi, Afganistan oldu. Zafer Sağlık Külliyesi Merkez Kantininde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla yapılan programda Afganistanlı öğrenciler, sunumları, yöresel kıyafetleri, yemekleri ve dansları ile ülkelerini tanıttı. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri katılım sağladı.

N2 A1962

Kültürel Değerlerin Paylaşımı

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Kasapoğlu, gençler için düzenlenen kültür buluşmasının hem Afganistanlı hem de Türk gençlerin kaynaşması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Okumuş ise uluslararası öğrencilerin üniversitelerde bilgi ve becerilerini artırarak barış ve huzur ortamında eğitim aldıklarını ifade etti. AFSÜ'nün uluslararasılaşma stratejisinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Okumuş, uluslararası öğrencilerin Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğunu ve uzun vadeli küresel bağlantılar için önemli birer kaynak olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN KÖKSAL'DAN BİLGİ EVLERİ İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA BAŞKAN KÖKSAL'DAN BİLGİ EVLERİ İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

N2 A1967

Küresel Çekim Merkezi Olan Türkiye

Özellikle Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi olmasından rahatsız olduğunu belirten Prof. Dr. Okumuş, bu tür olumsuz yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. AFSÜ Genç Ofis'in düzenlediği etkinlik dolayısıyla il müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkürlerini iletti.

N2 A2035N2 A2144N2 A2113N2 A2186

Kaynak: FATMA SEDA CAN