Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, beraberindeki partililerle birlikte seçim çalışmaları kapsamında Ambaryolu ve Uzun Çarşı’da esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

MHP ŞEHİR SİYASETİNDE DENGE UNSURU, PAZAR GÜNÜ HERKES ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP’nin Afyonkarahisarlıların sağduyusuyla şehir siyasetinde bir denge unsuru olarak görüldüğüne dikkat çekerek, “MHP kadrolarına hemşerilerimizden güzel bir teveccüh olduğunu ve bunun etkisini görüyoruz. Son 10 günde özellikle bu gidişat artarken son birkaç günde ise zirve noktasına ulaştı. Bu gördüğümüz tablo da bizi son derece motive ediyor, moralimizi yerine getiriyor. Bedenen yorulsak da  daha fazla çalışmak için ekip olarak şevkleniyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezimiz de gecenin saat 2.00’ne kadar hanım kardeşlerimiz balon şişiriyorlar, çocuklar şeker hazırlıyorlar. Projelerimizin nasıl revize edilebileceği, üzerine neler eklememiz değişikliği ya da strateji olarak nasıl davranmamız gerektiği kararlaştırılıyor. Teşkilat yönetimindeki hem merkez ilçe hem de yönetimdeki kardeşlerimiz ertesi gün hatta birkaç gün sonra için yapılacak programları hazırlıyorlar. Her gün gece yarısından sonra sabaha karşı 3.00’e kadar SKM’nin ışıkları yanıyor. İnsanlarımız son derece samimi bir şekilde, teşkilat üyelerimiz, partimizin çalışmaları için nasıl bir artı değer katabiliriz çabası içerisindeler. Onlar inandılar. Bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. MHP olarak biz bir kütle halinde hareket ediyoruz. Parça parça, bölük bölük, birinin grubu gibi bir durumda hamd olsun değiliz. Teşkilatlarımız inanmış ve hedefe kilitlenmiş şekilde enerjik şekilde çalışıyor. Herkes, seçim üzerine parti davasının, parti kayıtlarının üzerine nasıl bir katkı sağlayabilirim, nasıl bir artı koyabilirim derdi içerisinde. Hemşerilerimizden de son 10 yılda gördüğümüz bu olumlu tablo tabloları gibi bizi çok daha motive ediyor. Hamd olsun. İnşallah Ramazan ayının da bereketiyle, bu samimiyetle, bu ihlâsla biz 31 Mart Pazar günü sonucu zaferle taşlandıracağımıza inanıyoruz. Burada hemşerilerimizin sağduyusuna güveniyoruz. Hani meşhur tabirimiz vardır, Afyonlu’nun kantarı belinde diye. Bu kantar meydana çıktı. İnsanlar şu anda tartıyor. Pazar günü de herkes ölçüsünü alacak inşallah.” dedi.

ÇEKİLECEĞİMİZİ İDDİA EDENLER ŞEREFSİZDİR ÇEKİLEN ONLARDAN DAHA ŞEREFSİZİDR

Adaylığı ilan edildiğinden itibaren özellikle kim ve kimlerce yapıldığı belli olan sosyal medya da trol olarak tabir edilen hesaplardan pompalanan “Adaylıktan çekileceği” yönünde ki iddiayı yorumlayan Başkan Adayı Küçükkurt, “Hamd olsun bize, geçmişimize, kadrolarımıza kondurabilecek, yakıştırabilecek bir şey bulunamadığı için ne yazık ki bu hayalet peşimize takıldı. Ama çalışmalarımızla hiçbir alakası yoktur. Trol hesaplarla ilgili buz suç duyurusunda bulunduk. Hem parti teşkilatımız hem de şahsımız olarak. Bu konuda yasal yönden gereğinin yapılacağından eminiz. Devletimize güveniyoruz. Yargı organları işin takibinde, iş kolluk kuvvetlerine de yansıyacak. Bunun sahibi, adresi mutlaka belli. Belli olacak ve ortaya çıkacak. Bunlara takılmıyoruz. Biz üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Hemşerilerimizle beraberiz. Her ortamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah nasip ederse, biz 31 Mart akşamında üç hilalli bayrağımızla birlikte Afyonkarahisar'da yeni bir dönemi başlatacağız. Yani üzerinde çok fazla konuşmaya gerek yoktur. Bunu şöyle özetleyebiliriz. Çekildi, çekilecek tartışmalarla ilgili hemşehrilerimizin de kafasını karıştırmaya gerek yok. Biz daha önce bunu belirttik. Bu isnatta bulunan şerefsizdir. Bizim için çekildi, çekilecek diyenler şerefsizdir. Çekilecek olanda onlardan daha fazla şerefsizdir. Daha ağır ne diyebiliriz. Seçim pusulasında hemşehrilerimiz MHP’nin üç hilalli logosunu gördüklerinde bu logoya mührü basarak söylentileri sona erdirecekler. Bunun en büyük göstergesi budur. Biz zaten alandayız, sahadayız, hemşerilerimizle beraberiz. Bugün sizin yanınızdayız. Yarın diğer yayın organlarında yayınlarımız olacak. 30 Mart Cumartesi günü Allah nasip edecek büyük bir yürüyüşümüz saat 16.30’da başlayacak. Güzergâh belirlenince ilan edeceğiz. MHP olarak biz Afyonkarahisar’ın caddelerinde olacağız. Çekilecek olan bir insan neden bu kadar emek çeksin? Arkadaşlarımız gece yarılarına hatta sabaha kadar çaba gösteriyorlar. Şehrimize ve hemşerilerimize katkı sunmanın çabası içerisindeler. Böyle bir samimiyet ihlâs varken, gayret varken bu tür şeylere biz takılmıyoruz. Biz programız kapsamında sorumluluk bilincinde görevimizi sürdürüyoruz. Hemşerilerimizden de ricamız böyle şeylere takılmasınlar. Bize inansınlar, güvensinler. Seçim pusulasında da üç hilali gördüklerinde mühürü inşallah oraya bassınlar inşalla” diye konuştu.

GÖSTERDİĞİMİZ İHTİMAMIN KARŞILIĞINI GÖREMİYORUZ

Belediye Başkan adaylarıyla canlı yayında tartışmaya her zaman hazır olduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyacağını ifade eden Başkan Adayı Küçükkurt, “Basın toplantımızda canlı yayında kenar mahallelerde fısıltı ile yaydıklarını canlı yayında söylemelerinden memnun oluruz dedik. Malum olduğu üzere MHP ve AK Parti arasında milli konular çerçevesinde Cumhur İttifakımız söz konusu. Afyonkarahisar’da MHP'li arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, teşkilat üyelerimiz, bizler bu ittifakın ruhuna zarar vermek adına büyük bir ihtimam gösteriyoruz. Ama ne yazık ki aynı ihtimamı yani bunun karşılığını göremiyoruz. Biz seçim çalışmaları kapsamında hemşerilerimizle sürekli hemhal içerisindeyiz, beraberiz. Duyuyoruz, görüyoruz. Bizlerle ilgili işe ‘Çekildi, çekilecek.’ sözleriyle ilgili fısıltı halinde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Diyoruz ya, bize takacak bir kulp bulamadılar. Allah'ın izniyle bulmazlar da bir yerlerden, bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışılıyor. Bahsettiğimiz fısıltılardan bazıları bu. Keşke bir açık oturum ortamı olsa, bir demokrasi şöleni hazırlanabilse de Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren tüm yayın organlarımızdan ortak yayın yapabilsek. Hemşerilerimize her şeyi ayan beyan, şeffaf bir şekilde izah edebilsek de, görüşlerimizi, projelerimizi, önerilerimizi ortaya koyabilsek. Bizim arzu ettiğimiz ve demokrasinin gereği de budur. Böyle bir ortamda olsaydı, ben eminim ki bundan şehrimizde, ülkemizde, halkımızda çok şey kazanacaktı. Bu nedenle bu çağrımızı tekrarladık, yeniledik. Bu vesileyle yine aynı şeyde ısrarcıyız. Keşke hem bu seçim döneminde hem sonraki seçimde bu eski geleneği, eskiden gıptayla baktığımızda bu geleneği yeniden canlandırabilsek. Biz bunun zarar değil, fayda getireceğine inanıyoruz. İnsanlar konuşarak anlaşırlar. Fikir fikirden üstündür. Her şeyi bizim bilmemiz mümkün değil. Hatasız kul sadece peygamberler olur, hatasız kul olmaz. Bunu görüşlerden ilk ilham alarak diyoruz ki her ortamda demokrasinin gereği olarak, insanlığın gereği olarak, dinimizin gereği olarak, meşveret olarak değerlendirmemiz, tartışmamız lazım. Açığız, her zaman biz arkadaşlarımıza davetimizi yineliyoruz. Keşke bir ortamda buluşabilsek, seviyeli şekilde konuşup, istişare edilebilsek ve biz aşacağız, bekliyoruz. Bu konuda meslektaşlarımız, cemiyetimiz de girişimde bulundu. Ne yazık ki o girişimde havada kaldı. Bu yönde demokrasinin güzelliğini yansıtması açısından tüm imkânlar zorlansa da ne yazık ki amaca ulaşamadı. Ümidimizi kaybetmedik” diye konuştu.

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

İktidar cephesinden yapılan 2 bin toplu konut vaadi hakkındaki görüşünü açıklayan Başkan Adayı Küçükkurt, “Bu konutlar keşke bugüne kadar yapılabilseydi. Bizim itiraz etme lüksümüz olmaz. Her zaman diyoruz ya memlekete bir çivi çakandan dahi Allah razı olsun. Ama bunlar bugün seçim ortamında değil samimiyet ve ihlâsla gündeme getirilmeliydi. İhtiyaç ortaya konulmalı, gerekli girişimler yapılıp, vatandaşın talepleri yerine getirilmeliydi. Bilindiği üzere daha önce Küçükçobanlı bölgesinde bir TOKİ projesi vardı. Proje iptal edildi, aktarıldı, Kanlıca'ya kaydırıldı. Oradaki hak sahipleri bir sürü mağduriyet yaşadılar. O zamanlar keşke bunlar yapılabilseydi. Ya da 2 bin konut şimdiki Kanlıca bölgesindeki TOKİ alanında değil de daha güzel, daha alternatif bir yerde planlasaydı. Orası zaten alt yapı olarak, trafik olarak alabileceği yükü aldı. Şimdi o blokların üzerine 2 bin konut daha ekleyince o siklet bunu mu çekecek mi? Bu ağırlığı kaldırabilecek mi? Bunları düşünseydik, planlasaydık. Bu müjdeleri seçim arifesinde sanki vatandaşların ağzına bir parmak bal çalıyormuş gibi değil de hakikaten ihtiyaca binaen şehre hizmet noktasında ortaya koyabilseydik. Bizim arzu ettiğimiz bunlardı. İtirazımız bu noktada. Diyoruz ya hepimizin inandığı Resulullah Efendimiz (SAV) hadisi şerif gereğince Bizi aldatan bizden değildir.’ Aldatma çabası içerisinde olmamamız lazım. Samimiyetle, ihlâsla hemşerilerimizin taleplerine cevap vermeye çalışmamız lazım. Bahsettiğimiz şeyler bunlardı.” şeklinde konuştu.

AFRAY YİNE HAVADA KALDI

Yapımı yılan hikayesine dönen AFRAY’la ilgili paylaşılan video ve fotoğraflara değinen Başkan Adayı Küçükkurt, “Kangren haline gelen AFRAY’ın bu yıl bu ay içerisinde açılacağı ilan edilmişti. Afyon’un sisteminde tramvay sistemi var mı var mantığıyla bunu yapmamak lazımdır. Raylı sistemimiz var mı var mantığıyla hareket etmememiz lazımdır. Bu sistemin insanların evinden binip işyerine, ticaret alanına varabilecekleri bir şey olması lazımdır. Bu büyükşehirlerde bu şekilde kullanılan bir sistemdir. Ama Afyon’da raylı sistem var mı var. Bu mantıkla bir şey yapmaya çalışıyoruz. Seçim atmosferinde bu işin üstlenen firma Afyonkarahisar’a davet edildi. Bir şeyler yine yapıldı. İyi de bu işin ihalesi yapıldı mı? İhaleye kimler katıldı mı? İhaleyi kim aldı? Rakam nedir? Ne bileyim istimlakları varsa istimlakları yapıldı mı? Bu tür şeyler hepsi yine havada kaldı. Yine de itirazımızı sürdürüyoruz. Seçim atmosferinde insanların göz boyamaya yönelik değil de gerçekten hizmet aşkıyla, hizmet samimiyetiyle bunlar yapılsaydı biz de hepimiz bunu alkışladık. İtiraz noktamız bunlardır.” ifadelerine yer verdi.

DAVUL DA TOKMAKTA BİZDE HAK ADALET ÜZERİNE ÇALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, şahsı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın yer aldığı karikatür paylaşımını açıklayan Küçükkurt, “Aslında her şey ayan beyan ortada çok söze gerek yok. Hani izahı olmayan şeyin mizahı olur diye bir söz vardır. Aslında bu karikatür için geçerlidir. Bunu hazırlayan kardeşimiz parti teşkilatımıza bu karikatürü ulaştırdığında şehrimizde mevcut olan manzarayı özetlediğini belirterek bunu sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmanızı önerdiler. Biz de, bazen gerilebilen, bazen yükselen atmosferi biraz düşürebilmek, gerginliği azaltabilmek adına mizahı da işin içine katmaya karar verdik. İzahı olmayan şeyin mizahı olmayan şeyin mizahı olur mantığıyla paylaşım yaptık. Umduğumuzdan çok fazla hemşerilerimizden ilgi gördü, dönüş oldu Bu da bizi memnun etti. İnsanlarımızın mizaha da ihtiyacı var. Mesajımızı her zaman sert ifadelerle,  bağırarak, çağırarak, masayı yumruklayarak vermemiz gerekli değil bizce. Bu tür insanların ruhuna dokunan, zihnine ulaşan vesilelerle de mesajlarımızı verebiliriz diye düşünüyoruz. Yani burada kimseyi üzecek, hakaret edecek hiçbir şey olmadığı gibi bizce manzarayı da ortaya koyan bir tablo. Davul da bende, tokmak da bende diyoruz. Biz teşkilatımızla birlikte istişare halinde, şehrimizde, özellikle hemşerilerimizle istişare halindeyiz. Daha önce bunu izah etmiştik. Önceliğimiz istişare kültürü hâkim kılmak diye. Vatandaşlarımızla yıkılmış olan iletişim kanallarını, köprülerini yeniden kurmak, arada örülen duvarları yıkmak olduğu için bu yolda hareket etmeye çalışıyoruz. Bunun temelinde de davulunda tokmağın da bizde olması gerekiyor. Kendimizden bahsedelim. Davul da bizde, tokmak da bizde, ona göre hak adalet üzerine aklımızın erdiği kadar bu davulu çalmaya devam edeceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

BİZİM KARŞI OLDUĞUMUZ ZİHNİYET NOKTASINDAKİ YANLIŞLIKLARDI

Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu:  “Gazetecilikte de siyasette de düşüncelerinizi ve vurgularınızı benzetmelerle güçlendirmeniz gerekir. Bizi karşı olduğumuz zihniyet noktasındaki yanlışlıklar. Kişilerle, olaylarla ilgilenmek gerekir diye düşünüyoruz. Daha önceki de bahsettik. Şehrimizde halen aktif siyasette olan bir Belediye Başkanımızın Ankara’ya götürdüğü hemşerilerimize havadaki uçakların Cumhurbaşkanı tarafından onların güvenliğini sağlama amacıyla uçtuğu şeklindeki tavrıyla kastettiğimiz kasaba politikaları dediğimiz bu zihniyete karşı çıkmaya çalışıyoruz. Seçim döneminde bazı vaatleri gündeme getirip sonra bunları unutursak hemşerilerimize yanlış yapmış ihanet etmiş oluruz. Bahsettiğimiz gibi bizi aldatan bizden değildir. Kast ettiğimiz şeyler bunlardır. Yoksa siyaseti sertleştirelim, üslubu değiştirelim, kaygılarımız bunlar değil. Yanlışlara işaret edip onların altını kalın çizgilerle çizebilmek maksadımızdır. Bunları söylerken de eğer bizim bir yanlışımız olsa eminiz ki yanlışımız olsa fazlasıyla cevabını alırız. Cevapta gelmediğine göre söylediklerimizde haklıyız diye düşünüyoruz. Bizim sorulduğumuz videoda verilen cevaplar sağ olsunlar güzel, samimi bir video olmuş. Sezer Başkan her yerde diyorlar. Hepsi ile günlük hayatta siyasetten de önce, başkan adaylığından önce de selamlaşıp, aralarında olduğum kardeşlerimiz, arkadaşlarımızdır hepside. Sağ olsunlar. Manalı ve güzel bir video olmuş” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı! TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı!

MANTIKLI DEĞİŞİM SLOGANI OLUMLU TEPKİLER ALDI

Mantıklı değişim sloganı nedeniyle tebrik edildiğini açıklayan Başkan Adayı Küçükkurt, şunları söyledi:  “Mantıklı değişim slogan ve logomuzla ilgili özel tebrikler aldık. Ziyaret ettiğimiz noktalar gerçekten entelektüel düzeyi yüksek, her şeyi ölçen tartan, maneviyatı ağır basan hemşerilerimizin, büyüklerimizin bulunduğu noktalarda önemli karşılıklar gördük. Olay, sizin girişiminiz ancak bu kadar kısa, güzel ve net anlatılabilirdi şeklinde tebrikler alıyoruz. Biz bu sloganı kullanmaya başladığımızdan beri hiç kimseden eleştiri almadık. Aksine hep tebrik aldık. Olayı özetleyen bir slogan ve logo oldu” dedi.

AFYONKARAHİSAR’DA SİYASETİN İKİ KUTUP ARASINDA SIKIŞTIĞINI TESPİT ETTİK

Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerini şöyle devam etti:  “Bilmeyen hemşehrilerimize anlatmakta yarar görüyorum. Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay bey, başkan adayları olarak hepimize dönüş yaparak seçim sürecinin son günlerinden bizlere son kez daha seslenme imkanı vereceklerini beyan ettiler. Bizde bunu memnuniyetle kabul ettik. Anlaşmazlık yaşanmaması için sıralamayı kura ile belirlemek istedik. Bizde hay hay başımızın üzerinde diyerek bunu kabul ettik. Biz Afyonkarahisar’da siyasetin iki kutup arasında sıkıştığını tespit ettik. Özellikle seçim çalışmamız kapsamında, hemşerilerimizle yaptığımız konuşmalarda bu yöndeki bir sıkıntının olduğunu görüyoruz. Bu sıkışma; bir anlamda sürekli itiraz eden, eleştiren, bağıran, çağıran ve sert üslubu yerleştirmeye çalışan bir mantık var. Diğer tarafta da biz varsak her şey var, biz yoksak hiçbir şey yok. Bize mahkûmsunuz, bize mecbursunuz diyen bir mantık var. Afyonkarahisar'da siyaset ne yazık ki bu iki mantığın arasında sıkışmış durumda. Tam bu noktada biz de itiraz ettiğimiz ki Afyonkarahisar'da, hemşerilerimiz bu sıkışıklığa mahkûm değiller. Bir orta yol, bir denge yolu var, bir çıkış noktası var. Afyon'da siyasete nefes alabilecek, olanaklar, kadrolar var. MHP’nin il teşkilatından ilçe teşkilatına kadar, KAÇEP kadın birimlerimizin mensuplarına kadar ve özellikle belediye meclisimiz ve il genel meclisi adaylarımıza kadar hepsi birbirinden temiz, pırıl pırıl bu şehrin insanları olarak göre ve talip oldular. Şahsi sicilleri, ticari geçmişleri, aile hayatları, temiz insanlar olarak hemşerilerimizin karşısına çıkmışlar, göreve talip olmuşlar. Şehrimize sahip çıkalım, şehrimizin sıkıntılarına, sorunlarına hep beraber çözüm üretelim diye Afyonkarahisarlılar’ın dua ve desteklerine talip olmuşlar. Hemşerilerimiz de görüyoruz ki MHP’nin kadrolarına gerçekten samimiyetle yaklaşıyorlar. Şehrimize bu seçim vesilesi ile yeterli ve gerekli hizmet edilmesi noktasında hep beraber nefes aldıralım inşallah. Bu noktada hemşerilerimizden dua ve destek bekliyoruz. Samimiyetimize, gayretimize inanmalarını istiyoruz, inandıklarını belirtiyoruz. Afyonkarahisar'da iki kutup arasında kalmış siyaset anlayışına mecbur olmadığımızı, çıkış noktasının da denge unsurunda var olduğunu izah etmeye çalışıyoruz” dedi.

ALDATMAYALIM NE İSEK O OLALIM

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal’ın on puan önde olduğu iddiasını yorumlayan Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı:  “Böyle bir veri varsa bunları ortaya koymak gerekir. Yoksa ben de diyeyim şimdi, ben de 20 puan öndeyim diyeyim. Hüseyin Bey çıksın, ben 50 puan öndeyim desin. Neye göre, nasıl, nerede, hangi zeminde, hangi kıstaslara göre öndeyiz? Bunları ortaya koymak gerekir. Yine işin özüne mantığına dönüyoruz. Bizi aldatan bizden değildir. Aldatmayalım. Ney isek o şekilde davranalım. Şeffaf olalım hemşerilerimizin aklıyla oynamayalım” dedi.

Kaynak: BÜLTEN