Sağlık Bakanlığı tarafından doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekler ile direkt ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) yürütülüyor. Program kapsamında bebeklerle ilgilenen bütün personelin eğitilmesi için belirli aralıklarla eğitimler yapılıyor.

nrp eğitimi

EĞİTİM ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Afyonkarahisar’da da belli aralıklarla yapılan NRP eğitimlerinin 2024 yılı ilk eğitimi yapıldı. Eğitim, İlimizde doğum yaptırılan hastanelerde çalışan personele yönelik, NRP uygulayıcı eğitimi ve daha önceden sertifikalandırılan personel için de güncelleme eğitimi olarak düzenlendi. Afyonkarahisar il Sağlık Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından organize edilen eğitim, teorik ve pratik olarak üç gün sürdü.

Bu ürünlerde ambalaja dikkat! Bu ürünlerde ambalaja dikkat!

nrp eğitimi

39 PERSONELE SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitim sonunda testleri başarıyla bitiren 39 personel için sertifika töreni yapıldı. Sertifika törenine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayşana Zehra Keklik ve yardımcıları Uzm. Dr. Yiğit Şenol ve Dr. Muhammed Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Ahmet Murat Koyuncu, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Serdar Bayrak katıldı. NRP eğitim sorumlusu Ebru Uzar’ın eğitim süreci hakkında yaptığı sunum sonrası katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. A. Zehra Keklik sertifikaları takdim ederken yaptığı kısa konuşmada eğitimin önemini vurgulayıp bütün katılımcılara ve eğitim ekibine teşekkür etti.

nrp eğitimi

Kaynak: FATMA SEDA CAN