Nane çayı, insan sağlığının en büyük sorunlarından biri olan şişkinliğin tedavisinde son zamanlarda dikkat çeken bitkilerden biridir. Nane çayı, özellikle de taze yeşilliklerin içilmesi, yemeklerden sonra meydana gelen gaz ve şişkinliğin giderilmesine yardımcı olabilir.

Çayı böyle içenler ah vah edecek! Böbreklerinizden vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz Çayı böyle içenler ah vah edecek! Böbreklerinizden vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz

Her gün tükettiğiniz besinler şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlığa neden olabilir. Bu durum zamanla hızlı kilo alımına neden olur. Bunu önlemek için uzmanların önerdiği doğal yöntemlerden birisi olan nane çayını içebilirsiniz. Size anında sonuç verecek bir nane çayı tarifiyle karşınızdayız.

Taze nane çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:

4-5 dal taze nane

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Taze nane yapraklarını iyice yıkayın. French press’iniz varsa içerisine koyun eğer yoksa bir cezveye de cezvenize koyabilirsiniz.

Daha sonra nane yapraklarının üzerine bir çaydanlıktaki kaynar suyu dökün. Yaklaşık olarak 5 dakika bekletin. Nane çayı hazır.

Kuru nane çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:

French press veya cezvenize 1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin. Daha sonra iki bardak kaynar su ekleyin.

En son 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Bu, çok amaçlı nane çayı hazır.. Afiyet olsun!

Nane çayı kilo vermenize yardımcı olabilir mi?

Nane çayı şişkinliği gidermenin yanı sıra C vitamini içermesi nedeniyle kısa sürede kilo vermenize de yardımcı olur.

Mide problemlerini çözer ve metabolizmayı uyarır. Bu içecek aynı zamanda ödemi artırıcı ve toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıcı etkiye de sahiptir ve kilo verme sürecinde sıklıkla tüketilebilir.

Bir fincan nane çayı kaç kaloridir?

Nane çayı nasıl içilir?

Eğer şişkinliğiniz varsa yemeklerden sonra nane çayı içmek isteyebilirsiniz.

Nane çayının faydaları

– Salatalara hoş bir aroma katan nane, içerdiği mineraller sayesinde şişkinlik ve sindirim sorunlarına faydalı etki gösterir.

– Kabızlığı etkili bir şekilde gideren nane çayı, sindirim sistemi üzerinde besleyici açıdan faydalı bir etkiye sahiptir.

– Mide ekşimesi, mide yanması, şişkinlik ve mide bulantısı dahil çoğu mide rahatsızlığında etkilidir.

– Kadınlarda adet düzensizliklerini giderir ve idrar söktürücü etkisi vardır.

Editörün notu: Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle zayıflamak için uzmanların görüşlerini dinleyip sağlık kuruluşlarına başvurmanız gerekiyor.

Kaynak: MURAT EMRE