Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, açılışta yaptığı konuşmada şehrin tarihi ve turistik değerini vurgulayarak, bakan ve diğer davetlilere katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Yiğitbaşı, yerel ve ulusal düzeyde Afyonkarahisar'ın tanıtımına yönelik çabaların sürdüğünü belirterek, şehrin "üstü örtülmüş bir hazine" olduğuna dikkat çekti ve bu hazinenin çok daha fazla insan tarafından keşfedilmesi gerektiğini ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİK

Yiğitbaşı, Uzun Çarşı'da gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının bir parçası olarak çarşının yenilenmiş yüzünün birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiğini dile getirdi. Bu sayede Afyonkarahisar'ın zengin gastronomi kültürünün sergilendiği, tarihi ve kültürel dokusunun korunduğu bir mekânın daha şehre kazandırıldığını açıkladı. Aynı zamanda çarşının tarihi konaklarına da değinen Vali, bu yapılardan birinin de yine restorasyon çalışmalarıyla ziyaretçiye açıldığını söyledi.

HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK

36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamı Resmi Gazete'de! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamı Resmi Gazete'de!

Vali Yiğitbaşı, gerçekleştirilen aydınlatma, yeşillendirme, çiçeklendirme çalışmalarıyla çarşının estetik bir görünüm kazandığını ve bu güzellikler sayesinde Afyonkarahisar'ın gerek yerel gerekse uluslararası alanda hak ettiği değeri göreceğine inancını belirtti. Tüm esnaflara bol kazançlar dilerken, emeği geçen yerel yöneticilere, belediye başkanına ve ekibine de teşekkürlerini iletti.

Bu önemli günün Afyonkarahisar için bir dönüm noktası olmasını temenni eden Vali Yiğitbaşı, açılışa katılan bakan ve tüm davetlilere bir kez daha teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı. FADİME ÖZKARAN

  

Editör: Fadime Özkaran