Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen münazaraya; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler katıldı.

Münazaraya moderatör olarak Hitabet Derneği Başkanı Yavuz Yiğit eşlik ederken, konuşmacılar arasında Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor, Yazar Merve Erbaş Likoğlu ve Aktivist Altay Cem Meriç bulundu. Katılımcılar, Filistin konusunu insani ve tarihi bağlamlarıyla ele alarak, Türkiye'nin bu soruna neden ilgi duyması gerektiğini tartıştılar.

Yazar Merve Erbaş Likoğlu, Filistin toprakları üzerinde hak iddialarını ve genetik testlerle ilgili İsrail yasaklarını dile getirdi. Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor ise Filistin'deki toprak mülkiyeti değişikliklerini ve Yahudilerin toprak edinimi tarihçesini paylaştı.

akü

Kor, Filistin'in Osmanlı'dan İngiliz manda yönetimine kadar olan süreçte, Yahudilerin nüfus ve toprak bakımından nasıl bir artış gösterdiğini detaylandırdı ve 1947'deki BM kararları ile İsrail'in toprak kazanımlarını anlattı.

Ayrıca, Boykot, Yatırım ve Yaptırımlar (BDS) hareketinin İsrail için öneminden bahseden Kor, BDS'nin küresel anlamda nasıl etkili olduğunu açıkladı.

Aktivist Altay Cem Meriç ise Yahudilerin tarihsel olarak ticari güçlerini ve medya üzerindeki etkilerini tartıştı. Meriç, finans ve medya alanlarındaki Yahudi etkinliğini ve boykotun tarihsel bir savaş metodu olarak önemini vurguladı.

TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak

akü

Düzenlenen "Afyonkarahisar Filistin Münazarası" soru-cevap bölümünün ardından sona erdi ve bu toplantı, Filistin konusunda farkındalık yaratma ve bilgi alışverişinde önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

aküakü

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN