Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (AFSÜ) genç toplulukları, Filistin halkına destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi. AFSÜ Genç Kızılay, AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu (İDESA), AFSÜ Hayvan Hakları Topluluğu, AFSÜ Tıbbi Aromatik Bitkiler Kulübü ve AFSÜ Üniversiteli Akademik Kültür Topluluğu (ÜniAk) tarafından organize edilen etkinlik, Rektörlük A Blok fuayesinde gerçekleşti. Açılan stantlar üniversite öğrencileri ve personel tarafından yoğun ilgi gördü.

AFSÜ

2024-KPSS Lisans başvuruları başladı! 2024-KPSS Lisans başvuruları başladı!

Kermesten elde edilen gelirin Filistin'e gönderileceği açıklandı. Öğrenci ve personele ait el emeği ürünlerin yanı sıra ev yapımı organik gıdaların da satışını yapan stantlar, gün boyunca etkinliğe katılanlar tarafından ziyaret edildi.

afsü

Genç Kızılay Üniversite Birim Başkanı Arda İlhan kermese dair yaptığı açıklamada, "Genç topluluklar olarak Filistinli kardeşlerimiz için el ele vererek gerçekleştirdiğimiz bu kermeste toplanan gelirlerle masum ve mazlum insanlara yardım edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

kızılay

Afyonkarahisar Genç Kızılay İl Başkanı İbrahim Özkara ise gönüllülüğün önemini vurgulayarak, "Gönüllülük, mağdur olmuş insanlara destek olmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek açısından büyük önem taşır. Filistin'de savaşın izlerini taşıyan insanlara destek olmak umuduyla bir araya gelerek hazırladığımız bu kermesteki herkesin emeğine ve katkılarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

filistine destek

Kaynak: FADİME ÖZKARAN