Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 10 yıldır açılacak dendiği halde hala açılmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu? İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu?

"KAMUYU DAHA FAZLA ZARARA UĞRATMAYIN"

“İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın temelinin 2013 yılında atıldığını hatırlatan Köksal, “Aradan geçen 10 senede 8 Bakan değişti. Ancak ortada hala hizmete girmiş bir demir yolu yok. Projenin 2015 yılında biteceği söylendi, bitmedi. 2018 yılında açılacak denildi, açılmadı. 2025 yılında açılacağı söylendi yetişmedi. Şimdi Bakan, 2027 yılını işaret ediyor. Yeter artık Afyonkarahisarlı hemşehrilerimi kandırmayın. Kamuyu daha fazla zarara uğratmayın” şeklinde konuştu.

"PROJE BAŞLADIĞINDA MALİYET 4,3 MİLYAR LİRAYDI"

Yüksek Hızlı Tren Hattı açılışının 4 kez ertelendiğini dile getiren Grup Başkanvekili Köksal, “Deyim yerindeyse yılan hikayesine dönen hızlı tren hattının açılış tarihi geçtiğimiz günlerde 2028’e ertelendi. Tepkiler üzerine bu tarih 2027 yılına çekildi. Heyetler Afyonkarahisar’a gelip basın önünde fotoğraf çektirip, çektirip gidiyorlar. Projenin başlangıç tarihinde hattın maliyeti 4,3 milyar liraydı ancak hat tamamlanmayınca maliyet de katlanarak arttı. 2020 yılında bu rakam 47,1 milyar liraya kadar yükseldi. Bugünkü maliyet rakamı ise bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

"10 YILDIR TARİH VERİP AÇACAĞIZ, AÇACAĞIZ DİYORLAR"

AKP tarafından Afyonkarahisar’a açılacağı söylenip Kütahya’ya açılan Zafer Havalimanı’nın da Türkiye’nin en çok zarar eden havalimanlarından biri olduğunu kaydeden Köksal, “Afyonkarahisar’a açacağınızı söylediğiniz Zafer Havalimanı Kütahya’ya açıldı. Türkiye’nin en çok zarar eden havalimanlarından birisi oldu. Şimdi Yüksek Hızlı Tren hattı açacağız, açacağız dediniz 10 yıldır beceremediniz. Artık yeter” dedi. HABER: GAMZE KOÇAK

Editör: Nurbanu Soy