Afyon'un tanıtım bütçesinden kendisine ait kitabı bastırtması ve ODAK’ın bu suistimali ortaya çıkartmasının ardından İl Özel İdaresine bu paraları iade etmek zorunda kalması ile gündemde uzun süre yer alan Kültür ve Turizm eski Müdürü Mehmet Tanır’ın bu görevden alınacağını anlaması üzerine AK Parti'den bir beldeye Belediye Başkan aday adayı olmasıyla ayrılması ve sonrasında da Afyon'a yeniden Kültür ve Turizm İl Müdürü yapılmamasıyla boşalan koltuğa hangi torpilli kişinin oturtulacağı merak ediliyordu.

Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı! Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı!

Mehmet Tanır’ın AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın en has adamlarından olduğunu belirten ilgililer, ‘Şimdi bu göreve acaba hangi torpilli bir kişi getirilecek bunu merak ediyoruz ama, Afyon'un tanıtımına büyük önem veren Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nın buna izin vermeyeceğini ve bu göreve liyakatli bir kişinin atanmasını sağlayacağını düşünüyorduk, ama gelişmeler böyle bir şeyin olamayacağını göstermekte’ dediler.

Afyon'un yeni Kültür ve Turizm Müdürünün kim olacağına ODAK ulaştı.

Ali Özkaya’nın inisiyatifini kaybetmesiyle oluşan boşluğu bu kez AK Partili bir başka Afyon Milletvekilinin doldurmaya çalıştığı öğrenildi.

İbrahim Yurdunuseven'in milletvekilliğinin başından itibaren yanında danışman olarak çalışan danışmanını Afyon İl Kültür ve Turizm Müdürü yaptırtmak için harekete geçtiği belirtildi.

AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in danışmanı olan Kürşat Bozkurt’un Afyon Kültür ve Turizm İl Müdürü olması için AK Parti Afyon Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hasan Arslan’ı da ikna ettiği iddia edildi.

Kültür ve Turizmin Afyon için çok büyük önem arz ettiğini ifade eden ilgililer, ‘Bu makamlar milletvekillerinin torpilli adamlarını yerleştireceği yerler olmamalıydı. Afyon'un tanıtımı için uzun süreden beri çırpınan Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nın bu makama daha uygun birisini bulmasına imkan vermeliydiler. Atanacak olan kişinin karakteri, iyiliği kötülüğü değildir burada önemli olan. Önemli olan Afyon'un turizmine ve kültürüne bu makamdaki kişinin ne kadar katkı koyabileceğidir. Bu tür önemli atamalarda Milletvekillerimiz, Vali ve Bakanı rahat bıraksalar keşke de, buralara bu konularda etkin ve yetkin kişiler gelebilse. Bu makamlar hiç bir milletvekilinin inhisarında olmamalıdır. Afyon'un her konuda başarılı olması isteniyorsa Milletvekillerimiz Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın müdürlüklere istediği ve onay verdiği kişilerin atanmasına katkı koymalıdır’ dediler.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER