Afyonkarahisar'da Gazze'ye destek için "sessiz yürüyüş" yapıldı! Afyonkarahisar'da Gazze'ye destek için "sessiz yürüyüş" yapıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında radyonun sesin ve sözün taşıyıcısı olarak kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.

Kkk (2)

RADYONUN EVRİMİ VE TOPLUMSAL KATKILARI

Karakaş'ın mesajında radyonun eğitim, toplumsal gelişim, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından kritik bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca, doğal afetler gibi acil durumlarda bilgi akışının sağlanmasında da radyonun hayati bir rol oynadığını vurguladı. UNESCO'nun 13 Şubat 1946'da Radyo Günü'nü ilan etmesine atıfta bulunan Karakaş, bu tarihin radyonun küresel önemini vurgulamak için seçildiğini ifade etti.

RADYONUN KÜLTÜREL VE TOPLUMSAL İŞLEVİ

Karakaş, radyonun teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha geniş kitlelere ulaşarak, görsel ve işitsel medyanın öncüsü olduğunu dile getirdi. Radyonun sadece bir müzik yayını aracı olmadığını, aynı zamanda kültürel içeriklerden belgesellere kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiğini belirtti. Toplumun ortak duygularını ve deneyimlerini paylaşma ve ifade etme aracı olarak radyonun önemine vurgu yaptı.

RADYO KOCATEPE VE DİĞER RADYOLARIN TEBRİĞİ

Karakaş, mesajında Üniversitenin radyosu olan Radyo Kocatepe başta olmak üzere, radyo sektöründe çalışanları tebrik etti. Zorlu koşullara rağmen yayın hayatlarını sürdüren radyo çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir etti. Karakaş, Dünya Radyo Günü'nü en içten dileklerle kutladı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK