Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2023-2024 akademik yılının başlangıcında Rektörlük önünde Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından öğrencilere etli pilav ikram edildi. Etkinlikte açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının verimli, başarılı ve hayırlı olmasını diledi. Etli pilav ile öğrencileri karşıladıklarını söyleyen Karakaş, “Geçtiğimiz yıllarda uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerimizden uzak kaldık. Geçen yıl deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçmiştik. Öğrencilerimizi heyecanla bekliyorduk. Bugün o vuslat gerçekleşti. Öğrencilerimizi, hafta sonu otogarda karşıladık ve yönlendirdik. Bugün de öğrencilerimizi etli pilav ile karşıladık. Onlara farklı şekilde hoş geldiniz demiş olduk. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen öğrencilerimiz var. Üniversitemize ilk defa gelen öğrencilerimiz de var. Öğrencilerimizi sıcak bir şekilde karşılayarak, kurumsal aidiyetlerini yükseltmek ve artırmak istiyoruz” diye konuştu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Söz uçar yazı kalır! Söz uçar yazı kalır!

2023-2024 akademik yılında yeni kayıt sayısının 8 bin 500 olduğunu ve bu sayının bir rekor olduğunu ifade eden Karakaş, yeni akademik yıla ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bu sene rekor sayıda bir kayıt yaptık. Yeni başlayan öğrenciler için 8 bin öğrenci kaydı aldık. 500 civarında da yabancı öğrenci kaydımız olacak. Dolayısıyla 8 bin 500 yeni öğrenci ile yolumuza devam edeceğiz. Bu rakamlarla birlikte üniversitemizin öğrenci sayısı, bölünmeden sonra ilk defa 36 binin üzerine çıkmış oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak eğitim öğretim için de hazırlıklarımızı tamamladık. Sınıflarımızda, laboratuvarlarımızda, kantinlerimizde ve bütün binalarımızda altyapı eksikliklerini giderdik ve düzenlemeleri yaptık” dedi.

PLANLARIMIZ VAR

“Bugün itibariyle eğitim öğretime hazırız. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sonrası dönemdeki motivasyonlarının artırılması adına faaliyetlerimiz devam edecek” diyen Rektör Karakaş, “Geçtiğimiz Cuma günü İslami İlimler Fakültemizin yeni adıyla İlahiyat Fakültemizin temelini attık. Bu yıl önemli bir misafirimizle de akademik açılışımızı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki aylarda Milli Sinema Günleri, Büyük Taarruz Kısa Film Festivali gibi etkinliklerimiz olacak. Biz üniversite öğretimini sadece öğrenme yaşantısı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda kültürel ve sosyal yaşantı olarak da değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi adına kültürel ve sosyal faaliyetler için de planlarımız var. Önümüzdeki dönemde bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

İkram etkinliğine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Genel Sekreter İhsan Ceran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan katıldı. G/K

 

Editör: Fadime Özkaran