Dün akşam Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda ATSO üyelerinin karşısına geçen AK Parti Afyon Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı proje sunumu ve sorulan sorulara verdiği cevaplar ile üyelerden 10 üzerinden 8 almayı başardı.

KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ

Hüseyin Ceylan Uluçay ile ilgili olarak ODAK’a konuşan bazı ATSO Üyeleri, ‘Hüseyin bey hitabetini geliştirmiş. İl Başkanlığı sırasında ve adaylığının ilk günlerinde böyle değildi. Ürkek ve konuşmaktan çekinir bir hali vardı. Ama şimdi geliştirmiş kendisini. Belli ki bu konuda son bir kaç hafta içerisinde eğitim almış. Sanayici ve işadamı olması nedeniyle de ATSO’da bulunanların hangi konularda bilgi sahibi olmak istediklerini biliyordu ve buna göre konuştu. Beklentileri karşıladı bu noktada’ dediler.

ELEŞTİRİLERE AÇIK

Hüseyin Ceylan Uluçay’ın konuşmasının başındaki hitabında ‘Eleştirilere ve farklı görüşler ile önerilere açığım’ sözlerinin gerçeği yansıttığının sunumun sonunda gelen sorular ve eleştiriler karşısında görüldüğünü belirten ATSO üyeleri, ‘Hüseyin Ceylan Uluçay bazılarının aksine sakinliği ve eleştirilere karşı hoşgörüsüyle olumlu bir puan aldı. Belediye Başkanından beklenende budur ilk olarak. Ayrıca sorunlara vakıf olduğunu da anladık. İl Başkanlığı döneminde sorunlar ile aşina olması, Belediye Başkanlığı için bir avantajdır’ dediler.

‘ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ’

Hüseyin Ceylan Uluçay’ın sunumdaki konuşmasında, ‘Afyon her zaman AK Parti'den yana tavır koydu’ sözlerinin bu seçimde de böyle olacağına dair bir işaret olarak kabul edilmemesi gerektiğine işaret eden ATSO Üyeleri, ‘Evet doğrudur. AK Parti Afyonda kurulmuştur ve Afyon her zaman AK Partiyi birinci çıkarmıştır ama bu her zaman çantada keklik olduğumuz anlamına gelmemelidir. Afyon halkının bir kısmı değişim istemektedir ve bir kısmı da önceki seçimde verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirtmektedir’ dediler.

ULUÇAY’IN DİKKAT ÇEKEN İTİRAFI

ATSO sunumunda Uluçay’ın konuşmasının içerisinde aslında bir itirafta bulunduğuna dikkat çeken ATSO Üyeleri, ‘Hüseyin Bey Afyona çağ atlatmak gerekiyor dedi. İyi beyimde siz 22 yıldır bu ülkeyi, 20 yıldır da Afyon'u yönetiyorsunuz. Veysel bey 15 yıla yakın bir süre Bakanlık yaptı. Bu sürede Afyona çağ atlatamadınız da, şimdi bunca ekonomik sorun varken nasıl yapacaksınız bu çağ atlatmayı? Egenin Yıldızı sözü vardı Eroğlu’nun. Laftan ibaret olduğu aşikar. Uluçay Başkan bu lafları bir kenara bırakmalı’ dediler.

ANKARA AYAĞINA SÜREKLİ VURGU

Hüseyin Ceylan Uluçay’ın sunduğu projelerin çoğunluğunun Hükümet tarafından yapılmasının mümkün olduğuna dikkat çeken ATSO Üyeleri, ‘Elbette Hükümet ile aynı partiden olan Belediyenin avantajları vardır. Hüseyin beyde buna vurgular yaptı projelerini anlatırken. Bizler işadamıyız. Leb demeden leblebiyi anlarız. Biraz sopa gösterdi aslında Hüseyin bey. Yani beni seçmezseniz Afyonun eli ayağı bağlanır demeye getirdi. Peki ya Cumhur İttifakının diğer ortağı olan MHP’ye haksızlık yapmış olmadı mı?’ dediler.

TARİH-KÜLTÜR TİCARETE DÖNÜŞMELİ

Afyonun tarihi ve kültürel değerlerinin ticarete dönüştürülmesi gerektiğine işaret eden Hüseyin Ceylan Uluçay’ın bu tespitinin çok doğru olduğuna işaret eden ATSO üyeleri, ‘Maalesef yıllardır bu konuda atılan adımlar yeterli olamamıştı. Hüseyin beyin işadamı ve sanayici olması, çocukluktan itibaren ticaretle hem hal olması, göreve geldiği taktirde bu konuda dediğini yapacağına inanıyoruz. Ayrıca şehrin hikayesinin yazılması konusundaki fikri bizleri heyecanlandırıyor’ dediler.

TRAFİK SORUNUNA İLİŞKİN

ATSO Üyeleri, Uluçay’ın Afyonun trafik sorunuyla ilgili çözüm önerileri noktasında tam tatmin olmadıklarını ifade ederek, ‘Şehrimizin bazı yerlerine alt ve üst geçitler yapılması ile ilgili projeleri güzel ama yeterli değil. Mevcutta birikmiş olan bir trafik yükü var. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekli. Göreve başlar başlamaz bu konuda neler yapacağını acilen açıklamalı. Büyük projeler devreye girene kadar bu trafik keşmekeşliğinin bir an önce çözülmesi gerekli. Pansuman bile olsa rahatlatıcı çözümler gerekli’ dediler.

HANGİ PROJE NE ZAMAN YAPILACAK?

Hüseyin Ceylan Uluçay’ın bahsettiği 109 projeden yaklaşık 70’ini aktardığı ATSO üyelerinin projelere ve Uluçay’a on üzerinden sekiz puan verdiği gözlemlenirken, bazı üyeler bu projelerin ne zaman yapılacağının tam olarak belirtilmesi gerektiğine işaret ederek, ‘Net tarihler verilmeli. Hangi projeye ne zaman başlanılıp ne zaman bitirileceği önemli. Madem ki hükümetsiniz ve Ankara ile uyumlusunuz, o zaman halka tam tarihler verin ki bu defa kandırılmadığımızı ve kandırılmayacağımızı bilelim’ dediler.

AK Partili Ethem Karahan böyle konuştu: ‘BENDE VARIM’ AK Partili Ethem Karahan böyle konuştu: ‘BENDE VARIM’

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER / GÖKHAN KOCAASLAN – NURBANU SOY – CEMİLE KAYTAN