İlimizin tuğla sektöründeki öncülerinden olan ve akaryakıttan inşaata, mobilyadan diğer sektörlere kadar pek çok alanda faaliyet gösteren ilimizin önemli aile şirket topluluklarından birisinde kardeşler arasında ayrılık hazırlıkları tamamlandı.

İlimiz ölçeğindeki illerin en büyük problemlerinden birisi aile şirketlerinin kurumsal hale gelememeleri nedeniyle, üçüncü kuşağın iş dünyasında söz sahibi olmaya başladığında meydana gelen ayrılık rüzgarları.

Bugüne kadar Afyonda bir asrı tamamlayabilerek ayrılmayan aile şirketi sayısı hiç olmazken, ilimizin köklü aile şirket gruplarından birisinde daha ayrılık haberleri alınıyor.

inşaat

Törene katılacak mı? Törene katılacak mı?

İlimizin tuğla sektöründe öncü şirketlerinden olan ve Afyon merkezde akaryakıttan inşaata, mobilya ticaretinden diğer bazı sektörlere kadar pek çok yatırımı olan aile şirket grubunda yılbaşı itibariyle kardeşler arasında ticareti ayırma kararı alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak aileye yakın olan bir kaynak ODAK’a şunları söyledi; ‘Maalesef Türkiye’de aile şirketleri Avrupa’da, Amerika’da olduğu gibi yüzlerce yıl birlikteliğini muhafaza ederek yaşayamıyor. Almanya’da pek çok şirketin kuruluş tarihine baktığınız zaman 1800’lü yılları görebiliyorsunuz. Ama bizde bu mümkün olmuyor. Afyon gibi illerimizde de durum aynı. Bunun nedeni şirketlerin kurumsal hale getirilememesi. Babadan oğula veya oğullara geçen şirketlerde iş hacmi büyüdükçe ve üçüncü kuşak devreye girmeye başladığından itibaren yönetimsel sıkıntılar baş gösteriyor.

ÖZEL HASTANENİN ‘FATURA’ OYUNU! ÖZEL HASTANENİN ‘FATURA’ OYUNU!

Hukukçu Başkan Burcu Köksal bunu bilemez mi? Hukukçu Başkan Burcu Köksal bunu bilemez mi?

Bu aile şirket grubu da bir süredir aynı sancıları çekmekteydi.

Ayrılıklar iyi değildir ama, bu ailenin ayrılık kararında yine de sevindirici bir durum var. O da kardeşler arasında kavga-sürtüşme-tartışma olmadan tatlı tatlı anlaşarak ayrılığa karar verdiler ve mal paylaşımı da karşılıklı anlayış içerisinde hakkaniyet içerisinde yapıldı’ dedi. ODAK ÖZEL HABER / MEHMET EMİN GÜZBEY

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ