Geçtiğimiz aylarda muhtar adaylığını açıklayan Şehit Ramazan Emet’in ablası Zeliha Emet Alaca, gazetemizi ziyaret ederek neden aday olduğunu tüm ayrıntılarıyla anlattı.

A.K: Ali Küçükkartal

Z.E.A: Zeliha EMET ALACA

A.K: Odak Gazetemize Hoş geldiniz. Öncelikle sizi sizden tanıyabilir miyiz?

Z.E.A: Hoş bulduk. 1982 Bolvadin doğumluyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şehit Ramazan Emet’in ablasıyım. Doğup büyüdüğüm mahallenin muhtar adaylığına, adaylığımı koymuş bulunmaktayım.

A.K: Biraz klişe olacak belki ama muhtar olunca yapmak istediklerinizi kısaca konu başlıklarıyla söyleyebilir misiniz?

Z.E.A: İnşallah mahallem için en güzel şeyleri yapacağım. Park, mahalle temizliği, engellilere, dul ve yetimlere kısaca ihtiyaç sahiplerine destek, mahallemizin güvenliği için mobese takip kameraları gibi mahalle güvenliğini artıracak tedbirler diyebiliriz. Düğün salonu noktasında bir çalışmam olacak.

A.K: Bolvadin zor bir kulvar. Bolvadin’de kadın muhtar sayısı oldukça az. Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Z.E.A: Elbette. Zaten kendime güvendiğim için adaylığımı koydum. Mahalle sakinlerimiz de bunu istiyor ve inanılmaz bir sevgi seli var. Mahallemin güzelleşmesi ve gelişmesi için, çocuklarımızın düzgün ve güvenli bir ortamda büyüyüp gelişmesi için aday oldum. Ayrıca hep erkek egemen bir durum var. Bademli Mahallesi’ne bir kere de kadın eli değmesi gerekiyor.

A.K: Mahallenizde eksiklikleri mutlaka tespit etmişsinizdir. Nelerdir bunlar?

Z.E.A: Evet mahallemizde bir dizi sorun yumağımız var. Saha çalışmalarımızda gördüğümüz ve bizlere iletilen sorunlardan ilki çöp ve park sorunu. Mahallelimiz neden bizim düğün salonumuz yok diyor mesela. Camilerimizin bakımı ve sokakların iyileştirilmesi noktasında mahalli idareler ile koordinasyonun sağlanması gerekiyor.

A.K: Seçildiğinizde ilk olarak yapacağınız şey ne olacak?

Z.E.A: İlk yapacağım yaşlılarımızı ve engellilerimizi gezeceğim. İlk etapta onların duasıyla yola çıkmak çok önemli.

Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı! Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı!

A.K: Şu anda çalışmalarınız nasıl ilerliyor. Mesela bir gününüz nasıl geçiyor?

Z.E.A: Mahallemizde binden fazla oy var, dolayısıyla kalabalık bir mahalleyiz. Sabah çocuklarımı okula bıraktıktan sonra mahalledeki herkesi gezerek kendimi tanıtıyorum. Yapacağım şeyleri detaylı bir şekilde anlatıyorum. Sağ olsunlar her zaman desteklerini açıkça ifade ediyorlar.

A.K: Şehidimiz Ramazan Emet’in isminin verildiği bir park var. Park ile ilgili tasarrufunuz ne olacak?

Z.E.A: Parkımızın daha güzelleşmesi ve ailecek oturulabilecek bir yer haline getirilmesi gerekiyor. Çocukların güvenle vakit geçirebileceği, kadınların günün her saati toplanarak kaliteli zaman geçirebilecekleri bir yer olması için çalışacağım. Mahalle sakinlerimiz ailesiyle bir çay içebileceği bir park istiyor. Aynı zamanda çocuk oyun gruplarıyla birlikte erişkin vatandaşların spor yapabileceği bir park yapmak istiyorum.

A.K: Düğün salonu demiştiniz. Kompleks olarak nasıl bir proje bu?

Z.E.A: En azından iki katlı bir bina düşünüyorum. Üst katı yemekhane, alt katı düğün salonu şeklinde inşallah bunu yaptırmak için uğraşacağız.

A.K: Mahallenizin kadınlarına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

Z.E.A: Mahallemizdeki ev hanımlarımızın ev ekonomilerine destek olmasına yönelik bir projem var. İnşallah seçilirsek bunu uygulamaya koyacağız; ama bu projenin sürprizinin kaçmaması için şimdi açıklamayalım.

A.K: Sona doğru gelirken mahalle sakinlerinize ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz.

Z.E.A: Çıkış noktamız tabi ki önce Allah rızası. Daha önce mahallemize, emeği geçen muhtarlarımıza teşekkür ederiz. Mahallemiz artık yenilik istiyor. Yapılmayan şeyleri yapmak için adayım. İnşallah da kazanacağız. Mahalle sakinlerimiz beni çok iyi tanıyorlar. Her zaman onların dertleriyle hemhal olacağımdan şüpheleri olmasın. 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde oylarını bekliyorum.

Editör: Fadime Özkaran