AK Parti'nin Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde, Belediye Başkan Yardımcılıkları ile Belediye de üst düzeydeki makamlara kimlerin gelebileceğine dair bazı duyumlarda kulislerde konuşuluyor.

Belediye Başkan Yardımcılıkları ile ilgili olarak Hüseyin Ceylan Uluçay’ın mevcut yardımcılardan sadece Murat Öner haricindeki diğer isimler ile çalışmak istediğine dair yorumlar yapılırken, Belediye Başkan aday adayı olan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın yeni dönemde İl Genel Meclisi yerine Belediyede görev alacağına dair görüşmelerde bulunulduğu belirtiliyor.

Afyon Belediyesinde hakim olmak istediği belirtilen eski Bakan Veysel Eroğlu’nun Burhanettin Çoban’ın deneyimlerinden istifade etmek ve O’nu küstürmemek için ‘Tam yetkili’ Başkan Danışmanlığı görevine getirtmek istediği ve bu konuda girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.

Bilindiği gibi İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın adının Ankara’da açıklandıktan sonra Afyon'a gelişindeki karşılama töreninde ön safta yer almış ve platform üzerindeki neşeli ve mutlu tavrıyla dikkat çekmişti.

Karakol mesaisi bitiyor! Karakol mesaisi bitiyor!

Öte yandan AK Parti'nin Afyon Belediye Başkanlığını kazandığı taktirde YÜNTAŞ A.Ş. nin başına kimin geçeceğine dair ihtimaller üzerinde de durulmaya başlandı.

Bu göreve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ile Belediye Başkan aday adayı Şükrü Tunçbilek ve Semai Kaya isimleri kulislerde konuşuluyor.

Afyon Milletvekili Ali Özkaya’nın, Semai Kaya’yı bir makama getirtmek için yoğun çaba sarfettiği biliniyor.

Özkaya bilindiği gibi Semai Kaya’nın Afyon Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi için yoğun çaba sarfetmişti.

Belediye Başkan adayı gösterilmeyen Semai Kaya için bu kez AK Parti İl Başkanlığı görevine atanması için girişimlerde bulunduğu belirtilen Ali Özkaya’nın bu girişiminde de başarılı olamaması üzerine, Semai Kaya’nın bu kez İl Genel Meclis Başkanlığı görevine getirilmesi için görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. 

İl Genel Meclis Başkanlığı görevi olmadığı takdirde Semai Kaya’nın YÜNTAŞ A.Ş. nin başına getirilmesinin sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

ODAK ÖZEL HABER 

Editör: Fadime Özkaran