Hayırlı olsun ziyareti! Hayırlı olsun ziyareti!

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama dosyasına, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen cevap yazısı eklendi. BDDK'nın yazısında, dava sürecinde ortaya çıkan bilgi ve belgeler ile müştekilerin iddia ettikleri suçlamalar kapsamında yeni bir inceleme yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

BDDK'dan Yeni Seçil Erzan Kararı: Yazışmalar ve Tapeler Tek Tek Yeniden İncelenecek

BDDK'nın yazısında, "Seçil Erzan'ın WhatsApp üzerinden, başta banka görevlileriyle yaptığı yazışmalarının ve varsa telefon tape kayıtlarının kurumumuzca yürütülen inceleme açısından oldukça kritik önem taşıyabileceği değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi. Bu çerçevede, Erzan'ın yazışma dökümünün ilgili kişilere gönderilmesi talep edildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor. İddianamede, müştekiye para karşılığında sahte belgeler verildiği ve Erzan'ın dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği belirtiliyor.

Sanık Erzan'ın Durumu

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "ticari faaliyetler sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer sanıklar ise 3 yıl ile 85 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: Duygu Özger