Afyonkarahisar Kent Konseyi toplantıları şehrin genel sorunları halkın istek ve talepleri doğrultusunda belirli aralıklarla gerçekleştirilirken; toplantılara kamu kurumları, il müdürlükleri ve şehrin yetkili mercileri davet edilerek Kent Konseyi’ne vatandaşlardan gelen talepler ve istekler yetkililere direkt olarak iletiliyor.

Elde edilen bilgiler raporlanacak

Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin bu hafta gerçekleştirmiş olduğu yürütme kurulu toplantısına ise Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Abdülmecit Ulutaş, Gelir İşleri Müdürü Cengiz Şirin, Afyonkarahisar Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Halil Kocaerkek ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetini Temsilen ise Gazeteci İsmail Akar katıldılar.

Toplantıda vatandaşlar tarafından Kent Konseyi’ne iletilmiş olan; Sicil ve yoklama işlerinde herhangi bir aksama söz konusu mu, vatandaşların evrak taleplerinde herhangi bir gecikme yaşanıyor mu, KDV – iade gibi işlemlerde süreç nasıl işliyor, mahsup talepli borçlarla ilgili olan konular, e- haciz uygulanma durumları ve süreçleri gibi konular hakkında bilgiler alınırken toplana bilgiler ise bir rapor haline getiriliyor. Bu konularla ilgili olarak istek ve talepleri olan vatandaşlara ise gerekli bilgiler Kent Konseyi aracılığı ile aktarılıyor. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN RAHATI VE HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konu ile ilgili açıklamalar da bulunan Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan ise; “Bizler Kent Konseyi olarak ayda en az iki defa bu ölçekte toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yayınlamış olduğu kitapçık bizlere kılavuz oluyor. Bu kitapçıkta kent konseyleri halkın istek ve önerilerini dinleyerek ilgi kurum ve kuruluşlara ileten ombudsman (aracı) görevi taşıyan bir kurum olduğu belirtiliyor. Bizlerde Afyonkarahisar Kent Konseyi olarak buradan yola çıkıyor ve hemşehrilerimizin rahatı, huzuru için istek ve önerilerini ilgi kurumlara iletiyor ve çözüm üretme noktasında da birlikte hareket etme gayretini gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’a Başkan Yardımcısı Kemal Çekiç, Genel Sekreter Emin Çengelci, Kent Konseyi Birim Sorumlusu Hasan Azak, Yürütme Kurulu Üyelerinden Ahmet Önder, Davut Yılmaz, Zeynep Gürman, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisinin temsilcileri de eşlik ettiler.  //FÖ.

Afyon'un sevilen doktoru vefat etti Afyon'un sevilen doktoru vefat etti

Editör: Fadime Özkaran