İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu? İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu?

Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıkta söz sahibi bir il olması adına birçok yatırım hayata geçirilirken Bolvadin ilçesine müjdeyi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan verdi. Milletvekilleri, Afyonkarahisar-Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesinin Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tüzel kişilik verildiğini duyurdular.

40 Organize Tarım Bölgesi kuruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Genelinde 40. OTB olan Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesi’nin bölgeyi şaha kaldırcağını belirten Milletvekilleri, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 21 yılda üreticilerimize ve çiftçilerimize ciddi anlamda desteklerde bulunduk. Bu hibe ve desteklerin yanından üreticilerimizin ürettikleri tarımsal ve hayvansal ürünlerin katma değerini daha da yükseltmek adına Türkiye genelinde bu güne kadar 40 Organize Tarım Bölgesi kuruldu. Bu bölgelerin 40.’sıda Bolvadin ilçemizde bulunuyor. Bolvadin ilçemizde bulunan Besi Organize Tarım Bölgesi bünyesinde Büyükbaş Besi Hayvan Yetiştirme Tesisi, Yem ve Gübre Üretim Tesisi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi, Biyogaz Tesisi, veterinerlik hizmeti gibi çok önemli donatılar yer almakta. Bugün itibariyle Afyonkarahisar-Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesi tüzel kişilik olmuştur. Bolvadinli üreticilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdiler.

Herkese teşekkür ettiler

Milletvekilleri Özkaya, Yurdunuseven ve Arslan; Afyonkarahisar-Bolvadin Tarım ve Hayvancılık OTB’nin tüzel kişilik kazanmasında bölge halkının taleplerini büyük bir titizlikle çalışarak yerine getiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başta olmak üzere Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Milletvekilleri ayrıca önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’a birçok yatırımında müjdesini vereceklerini belirttiler.

Kaynak: GAMZE KOÇAK