Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında öne çıkan biri oldu: Fenerbahçe Futbol AŞ. Fenerbahçe, geçen ay %27,7 ile en büyük hissedar performansını gösterdi ve rakipleri arasında en fazla kazanan oldu. Bu veriler, Anadolu Ajansı muhabiri tarafından bir araya getirildi. Genel olarak spor endeksi, geçen ay %8,9 değer kazanımı elde etti.

Bilindiği gibi Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor. Bu durumla birlikte, grup maçlarında Avrupa lideri olan takımın yatırımcılarına da bu ay büyük bir kazanç sağladığı gözlemlendi.

Diğer taraftan, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımların hisseleri geçen ay %15,3 değer kazandı. Süper Lig'de zirve desteğinin yanı sıra, Galatasaray borsa performansı ile yine göz doldurdu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, ekim ayında hisse değerinde %1,6'lık bir artış yaşadı. Ancak Eylül ayının en çok kazandıran spor şirketi olan Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, geçen ay borsada %17,9 oranında değer kaybı yaşadı.

SPOR KULÜPLERİNİN HİSSELERİ DEĞER ARTIŞLARI SERGİLEDİ

Spor kulüplerinin hisseleri, geçen yılın sonuna kıyasla önemli değer artışları sergiledi. Etkili transferler ve özellikle sponsorluk anlaşmaları, bu hisse değerlerindeki artışta önemli etkenler oldu.

Beşiktaş hisseleri, geçen yılı 5,94 TL ile kapattı ve bu yıl 44,30 TL'ye kadar yükseldi. Bu durum, borsada yıl sonuna göre %645,8'lik bir artışa işaret ediyor.

Yıl başından bu yana halka açık dört spor şirketi arasında en yüksek değer artışını Galatasaray ve Fenerbahçe yaşadı. Galatasaray yatırımcısına bu yıl %103,5, Fenerbahçe ise %78,6 değer kazanımı sağladı. Trabzonspor'un değer artışı ise %12,4 oldu.

Fenerbahçe, en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi oldu. Takım, ekim ayını 12 milyar 887 milyon 196 bin TL piyasa değeriyle tamamladı. Bu değeri ile Fenerbahçeyi 10 milyar 632 milyon TL ile Beşiktaş, 9 milyar 450 milyon TL ile Galatasaray ve 3 milyar 90 milyon TL ile Trabzonspor izledi.

Borsada işlem gören 4 spor şirketinin Aralık 2022, Eylül 2023, Ekim 2023 kapanış fiyatı, yüzdelik değişimi, 2022 sonuna göre farkı ve piyasa değeri şöyle:

O bankaya koşan ödemesini alır! 25 70 250 Bin TL anında hesaba geçiyor O bankaya koşan ödemesini alır! 25 70 250 Bin TL anında hesaba geçiyor

Editör: Tuğba Özkan