VICKS içinde bulunan kafur ve mentol sayesinde sürülen noktalarda ki kılcal damarları genişleterek ağrıyı azaltan bir etkiye sahip olmasıyla biliniyor. Ayrıca içerisinde bulunan ökaliptol, terebentin, mentol sayesinde solunum yollarını düzenleyerek, akciğerlerde salgıyı artırıyor. VICKS'i sadece solunum yolları için kullanıyorsanız çok şey kaybediyorsunuz. İşte, VICKS'in bilinmeyen faydaları;

Gece yatarken ayak tabanlarına sürülen VICKS öksürüğü hızlı bir şekilde kesiyor. Özellikle gece oluşan öksürükler için birebir olan bu uygulama ne yazık ki fazla bilinmiyor.

Uzun yürüyüşler ve spor sonrası oluşan kas ağrılarında VİCKS ağrıyı giderir ve rahatlatır. Bu nedenle ağrıyan kasların üzerine merhemi sürmek çok etkilidir.

MANTARA DA ÇÖZÜM

Ayak tırnaklarında oluşan tırnak mantarı için VİCKS’i kullanılabileceği de pek yaygın olmayan bir bilgidir. Tırnaklara yaklaşık 2 hafta kadar VİCKS sürüldüğü zaman başta rengi koyulaşacak olsa da ardında sağlıklı tırnaklar çıkmaya başlayacak.

Toz taşınımı akciğerlerde tahribat oluşturuyor! Toz taşınımı akciğerlerde tahribat oluşturuyor!

Darbe sonucu veya düşme ile oluşan morarmalar da ve şişmeler de adeta tedavi edici bir özelliği sahip olan VİCKS, sürülen bölgeyi rahatlatacaktır.

Oldukça yaygın bir rahatsızlık olan baş ağrısı içinde bir çözüm olan VİCKS, alına sürülerek baştaki basıncı azaltarak ağrıyı hafifletir.

UYKUSUZ KALANLARIN DİKKATİNE

Uyku probleminden muzdarip vatandaşlar içinde bir kurtacı olan VİCKS, ılık su içine atılarak odaya bırakıldığında tütsü etkisi yaratacak odanın havasını değiştirecektir. VİCKS ile yapılan bu buhar sayesinde oda taze ve ferah bir kokuya sahip olacağı için uykuya dalmak kolaylaşacaktır.

Aynı zamanda VİCKS, yaz aylarında kabusa dönüşen sivrisineklere karşıda koruma sağlıyor. Vücudunuzda açıkta kalan yerlere bir miktar VİCKS sürmek, kokusu dolayısıyla sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır. Eğer çoktan ısırıldıysanız endişe etmeyin onun da çözümü yine VİCKS. Sivrisinek ısırığına sürülen VİCKS kaşıntıyı hızla kesecektir. \N.S

Editör: Nurbanu Soy