Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Milyonlarca emeklinin talebi olan bayram ikramiyelerinin artırılması konusunda müjdeli bir haber de veren Bakan Işıkhan, gereken adımları atmaya hazır olduklarını söyledi.

gamze taşçıer

CHP'den Talep: Bayram İkramiyesi Ne Olmalı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Bakan Işıkhan’ın emekli ikramiyesi açıklamasının ardından partisinin rakam talebini açıkladı. Taşçıer, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini belirterek, "Bu tutar emekliye bir lütuf değil, yaşamını insanca sürdürebilmesi için zaten verilmesi gereken hakkıdır" dedi.

Emekli Ikramiyesi

TOKİ vergisiz arsa satıyor! Birikmiş TL’si olana sudan ucuza yatırım fırsatı TOKİ vergisiz arsa satıyor! Birikmiş TL’si olana sudan ucuza yatırım fırsatı

Taşcıer, yazılı açıklamasında, milyonlarca emeklinin, yoksullukla ve açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. İnsanların geçinemediğini, kayıt dışı olanlar hariç 6 milyondan fazla emeklinin ya bir işte çalıştığını ya da iş aradığını aktaran Taşcıer, "Enflasyona ezdirmiyoruz denilen emeklilere yapılan yılbaşı artışı daha ilk aydan eridi bile. En düşük emekli aylığı alan bir emeklinin, TÜİK'in gerçek dışı hesabına göre bile aylığının alım gücü 628 lira azaldı" ifadelerini kullandı.

Emekli Ikramiyesii

Taşcıer'in Değerlendirmesi ve İfade Ettiği Endişeler

Aylıklarla ilgili hakkaniyetli ve emekliyi rahat ettirecek bir karar alınmadığını savunan Taşcıer, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini daha önce söylediklerini, söylemeye de devam edeceklerini kaydetti. Taşcıer, bu tutarın emekliye bir lütuf değil, yaşamını insanca sürdürebilmesi için zaten verilmesi gereken hak olduğunu söyledi. Taşcıer, ‘’Enflasyonun bu denli yakıcı olduğu bir ortamda, emeklilere üç beş bin liraları reva görmek demek, vatandaşı sefalete terk etmek demektir. On milyonlar etin tadını unuttu diyorduk, artık yumurta bile alamaz noktaya geldiler. Bu gidişin sonu korkunç bir açlık krizidir" ifadesini kullandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ