Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerini artırmaya devam ediyor. Son olarak, "Aile Destek Programı" kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte çocuk sayısına göre verilen destek miktarları yükseltildi. Bu programla birlikte, özellikle 3 ve üzeri çocuk sahibi ailelere önemli bir maddi destek sağlanacak.

Kimler Faydalanabilir?

Aşırı yoksulluk sınırının altında yaşayan

Düzenli sosyal yardım almayan

Belirli bir gelir seviyesinin altında olan

Çalışan yoksulluk veya emekli yoksulluğu gibi durumlarla mücadele eden aileler

Destek Ödemelerinin Miktarı:

1 veya 2 çocuğu olan ailelere 450 TL

3 çocuğu olan ailelere 550 TL

4 çocuğu olan ailelere 650 TL

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi? İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi mi?

5 ve üzeri çocuğu olan ailelere 750 TL

Ödemelerin Süresi:

Destek ödemeleri, 1 yıl boyunca her ay düzenli olarak yapılacak.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Destekten yararlanmak isteyen ailelerin, başvurularını e-Devlet üzerinden veya ikametgahlarının bulunduğu il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) şahsen yapmaları gerekmektedir.

Başvuru sürecinde ailelerden sadece kimlik belgeleri istenecek.

Başvuru yapacak ailelerin memur, noter, muhtar gibi meslek grupları haricinde net asgari ücretin üçte birinden daha az gelire sahip olması gerekmektedir.

Ek Bilgiler:

Aile Destek Programına ilişkin detaylı bilgi ve güncellemeler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Program kapsamında yapılan ödemeler, PTT aracılığıyla çekilebilecek.

Editör: Nurbanu Soy