Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi… Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi…

Bu konuda ayrıntılı denetimlerden geçen paraların rölyeflerinin, sorumlu kurum tarafından büyük bir titizlikle hazırlandığı ifade edildi.

Hatıra paralar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı şerefine Türk halkı için özel bir anlam taşıyor ve bu sebeple Darphane tarafından anma amacıyla tedavüle alındı. Özel bir tasarım ve sınırlı sayıda üretilen bu paralar, Anadolu Ajansı tarafından Darphane'de yakından incelendi. İncelemeler sonucunda 5 TL nominal değerli hatıra paraların yüksek kalitede ve belirlenmiş özelliklere uygun olarak basıldığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen süreç kapsamında "Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ" gereği bu özel paralar tedavüle sokuldu. 100 milyon adetle sınırlı sayıda basılan paralar, belirlenen özellikler dahilinde koleksiyoncular için de değerli bir yere sahip olacak.

Söz konusu hatıra paralar, fiziksel özellikler açısından ise dikkat çekiyor. Çapları 28,15 milimetre olan bu paraların kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlıkları 8,25 gram olarak belirtilmiş durumda. Ayrıca ön yüzünde, 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi kullanılarak tarihi bir motif olan paraların, bu motifin etrafındaki tekrarlayan desenlerle estetik bir hava kazandığı gözlemlendi.

Kaynak: AA