Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Mahmut Önder Artuk, Hakan Dilek, Ömer Elçi ve Faruk Kılınç’tan oluşan AGC heyeti ilk ziyaretlerini Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay’a gerçekleştirdiler.

AFYONKARAHİSAR’I BİLİYOR VE TANIYORUM

Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı! Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı!

Afyonkarahisar’a yabancı bir isim olmadığını belirten İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “1987 yılında bugün Kamil Miras Anadolu Lisesi olan yerde Polis Koleji’nde öğrenciydim. 14 yaşımdayken Afyon’daydım. Afyonkarahisar’ı biliyor ve tanıyorum. 36 sene önce 1 yılım burada geçti. 1988’de Polis Koleji’nin Adana’ya taşınması ile bizler de öğrenciler olarak Adana’ya gitmiştik” dedi.

 İLK ÜNİFORMAMI AFYON’DA GİYDİM

O zamandan bu zamana kadar Afyonkarahisar’ın oldukça geliştiğini belirten İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Mesela o zamanlar biz Polis Koleji öğrencilerinin gitmesine müsaade edilen Altınay Pastanesi vardı. Orada oturan arkadaşlarımızın kalkmasını bekler, onlar kalkınca biz otururduk, o zamanlar öyleydi. Afyon o günlerden bu günlere elbette çok değişti. Ana hatları, Ordu Bulvarı, Anıtpark gibi temel güzergahlar aynı ama bir çok değişiklik var. İlk üniformamı Afyon’da giydikten sonra İlk Emniyet Müdürlüğümü de Afyon’da yapmak nasip oldu. Meslek hayatında Kars, Tunceli, Mersin, Ankara gibi illerimizde görev yaptım. Aslen Konya Tuzlukçuluyum. Akşehir doğumluyum” dedi.

İLERİ NOKTALARA GÖTÜRMEK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Afyonkarahisar’da huzur ve asayişin korunması için Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını belirten İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Bizden önce belli bir seviyeye getirilmiş olan hizmet bayrağını daha ileri noktalara götürmek için hep birlikte çalışacağız. Yaygın basında çıkan haberleri görüyoruz, şu ekip tasfiye ediliyor, bu ekip göreve geliyor falan diye yazılan şeyler var. Ben hiçbir ekibin adamı olmadım. Ben devletin, milletin adamıyız, hizmet adamıyım” dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN AKTİF VE ETKİN BİR BASIN YAPISI VAR

Afyonkarahisar’da MOBESE ve EDS sistemlerinin daha aktif kullanılmaya başlanacağını kaydeden İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Afyonkarahisar’da MOBESE sistemi oldukça sağlam bir altyapıya sahip. 263’ü ilçelerimizde olmak üzere 763 sabit, 205 de sabit kameralarımız hizmette. Toplam 978 kameramızın tamamı çalışıyor. Plaka tanıma sitemine bağlı olan 154 kameramız var. Önümüzdeki günlerde Kurtuluş Caddesi, Anıtpark önü, Bankalar Caddesi, Kadınana Caddesi gibi ana caddelerimizde Elektronik Denetleme Sistemimizi devreye alacağız. Yanlış parklara kamera aracılığıyla müdahale edeceğiz. Bedesten girişi ve Park Afyon Kavşağı gibi kavşaklarda da bu uygulamaları yapacağız. Afyonkarahisar’ın aktif ve etkin bir basın yapısı var. Hep birlikte huzur ve asayişe hizmet edeceğiz” dedi. // FÖ.

Editör: Fadime Özkaran