Dinar Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) doğalgaz ulaşımını sağlayacak olan iletim hattı projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ortak imzasıyla BOTAŞ'ın yatırım programına dahil edildiği duyuruldu.

Bu karar, doğal gaz ulaşımının mümkün olmadığı sanayi bölgelerini desteklemek amacıyla yayımlanan ve 27/07/2022 tarihli 5904 sayılı Cumhurbaşkanı kararı uyarınca alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği inceleme neticesinde Dinar OSB'nin proje yeterlilikleri ve gereklilikleri karşıladığı belirlenmiş, BOTAŞ tarafından yapılan teknik incelemeler ve maliyet değerlendirmesi sonrasında ise yatırım onayı verilmiştir.

Dinar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu! Dinar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu!

Yaklaşık 23 milyon Türk Lirası tutarındaki yatırımla, Dinar OSB'ye 8 inç çapında ve 4,8 kilometre uzunluğunda bir doğalgaz iletim hattı döşenmesi planlanıyor. Bu yatırım, bölgenin sanayi altyapısının güçlendirilmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Dinar Kaymakamı Kemal Duru, projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen devlet yetkililerine ve takipçisi olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'ya teşekkür ederek, yatırımın ilçe ve OSB için hayırlı olmasını temenni etti. Duru, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililerin katkılarından ötürü minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Dinar Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaz İletim Hattı yatırımı dolayısıyla teşekkür eden Dinar Kaymakamı Kemal Duru, “Desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e ve  bu önemli yatırımın başından itibaren takipçisi olan değerli Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’ya ilçemiz ve OSB’miz adına sonsuz teşekkür ederiz. İlçemize ve OSB’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Özkan