Halkbank Erkek Voleybol Takımı, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor. Takım, 2023 Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılmak üzere Hindistan'ın Bengaluru kentine hareket etmekte.

Bu prestijli turnuva için Ankara temsilcisi olan Halkbank, 6-10 Aralık tarihleri arasında B Grubu mücadelelerinde Japonya'nın Suntory Sunbirds ve Brezilya'nın Sada Cruzeiro takımlarına karşı mücadele verecek. Böylece Halkbank, turnuvada yarışacak olan tek erkek Türk voleybol takımı ünvanını da elinde bulunduracak.

Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı

A Grubu'nda ise Ahmedabad Defenders (Hindistan), Sir Sicoma Perugia (İtalya), ve Itambe Minas (Brezilya) gibi güçlü rakipler yer almakta. Halkbank ise grup mücadelesine 6 Aralık'ta Suntory Sunbirds karşısında TSİ 12.00'de başlayacak ve 8 Aralık'ta aynı saate Sada Cruzeiro Volei ile karşı karşıya gelecek.

Dünya sahnesinde başarıya aç olan Halkbank'ta, Fransız smaçör Earvin Ngapet de hedeflerinin final olduğunu belirtti ve karşılaşacakları rakiplere karşı saygı duyduklarını, ancak engelleri aşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Turnuvanın işleyişi gereği, altı takımın her biri üç gün boyunca ikişerli gruplarda mücadele edecek ve grup maçları sonunda her iki grubun ilk iki sırasında yer alan takımlar yarı finale yükselecek. Daha sonra A Grubu'nun birincisi ile B Grubu'nun ikincisi, ve B Grubu'nun birincisi ile A Grubu'nun ikincisi yarı final maçları için karşılaşacak. Şampiyonun belirleneceği final maçı ise organizasyonun beşinci gününde gerçekleşecek.

Editör: Tuğba Özkan