Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı

Yetkili ayrıca emeklilik düzenlemeleri, ev hanımlarına emeklilik ve taşeron işçilere kadro düzenlemelerinin de beklenen torba yasada bulunacağını belirtti.

Emekliler, memurlar, yeni evlenecekler, ev hanımları ve taşeron işçiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmesi beklenen ikinci torba yasa tasarısını büyük bir dikkatle takip ediyorlar. Yeni yasadan beklenen en önemli maddeler arasında emekli ve memur maaşları, ev hanımlarına sağlanacak prim desteği, taşeron işçilerin kadroya alınması ve 3600 ek gösterge gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yetkili İsa Karakaş, başta gelen bir haber ajansına yeni torba yasayı değerlendirdi. Karakaş, yasanın yeni yılda emekli maaşlarının nasıl düzenleneceğini kapsayacağını belirtti. Planlanan yasa tasarısının özellikle memur maaşları, SSK-Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarının belirlenme şekli gibi konuları gündemin ilk sırasına taşıyacağını ifade ederek, Aralık ayında görüşülmesi beklenen torba yasayı özetledi.

Editör: Duygu Özger