Ünlü Çiftin Oğulları Kadın Oldu! Ünlü Çiftin Oğulları Kadın Oldu!

RTÜK tarafından inceleme başlatılan ve büyük bir izleyici kitlesine hitap etmeye çalışan "Kızıl Goncalar" dizisi, İstanbul'da afişlerine yapılan boyalı saldırı ile gündeme geldi. Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı dizi, yayın hayatına başlamadan önce bazı sahneleri nedeniyle seyircilerin tepkisini çekmiş ve RTÜK tarafından incelenmeye alınmıştı.

İstanbul'da Afişlere Boyalı Saldırı

Dizinin tanıtım afişleri, İstanbul Şişli'de siyah boya ile saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmazken, bu olay diziye duyulan tepkiyi gösteren sembolik bir eylem olarak değerlendirildi.

Kızıl Goncalar Saldırı

RTÜK Başkanı'ndan Açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kızıl Goncalar" dizisine yönelik yapılan şikayetlerin titizlikle incelendiğini belirtti. Şahin, vatandaşların şikayet bildirimlerinin tüm detaylarıyla kayıt altına alındığını ve uzmanlar tarafından incelendiğini ifade etti.

Dizinin Konusu ve Teması

"Kızıl Goncalar" dizisi, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ile mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alıyor. Dizi, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen, "evlat" kavramında anneliğin/babalığın birleştirici gücünü ele alarak izleyicilere duygusal bir hikaye sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ