Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ortaklaşa bir konferans düzenledi. Konu; "Cumhuriyet'in İlanının 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk" idi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde Hibrit olarak gerçekleştirilen konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın moderatörlüğünü AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin üstlendi. Konuşmacı olarak ise Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Sarısaman yer aldı.

Prof. Dr. Sadık Sarısaman, konuşmasında Atatürk'ün Selanik'te doğduğunu ve yaşadığı ortamın onun üzerinde derin bir etki bıraktığını belirtti. Prof. Dr. Sadık Sarısaman şu ifadeleri kullandı: "Selanik Mustafa Kemal'in doğduğu yer olup Osmanlı Devleti'nin Batı'ya açılan kapısı konumundaydı. Ticaretle de önemli bir kent olan Selanik'in kozmopolit yapısı sayesinde eğitim ve kültür alışverişi yoğundu. Gayrimüslim nüfusun yoğun olduğu bu kentte ayrılıkçı hareketlerin zararları daha çabuk hissediliyordu ve bu durum Mustafa Kemal'in şahsiyetinin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır."

Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı! Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı!

Prof. Dr. Sarısaman, Atatürk'ün askeri, siyasi ve insani özelliklerine değinerek; "Mustafa Kemal, askerliğin sanat yönüne duyduğu derin sevgi ve değerler eğitimine olan ilgisi nedeniyle kendi özgün katkılarını sağlamıştı. Arkadaşlarından ve hocalarından çok iyi yararlandı. Özellikle Ömer Naci ve Ali Fethi ile olan ilişkileri edebiyat ve dil bilgisinin artmasında önemli bir rol oynamıştır. Mustafa Kemal'in bilimsel anlamda güçlenmesine, askeri anlamda kendini geliştirmesine ve yeni savaş stratejileri belirlemesine olanak sağlayan yenilikçi ve açık fikirli bir kişiliği vardı” ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Özkan