Filistin için Gazeteci Dayanışması Platformu (Press For Palestine), Filistin'de görev yaparken öldürülen gazetecilerin anısına özel bir tek nüshalık gazete yayınladı. Gazeteyi, "Gazzete" adını vererek İstanbul'un Beşiktaş Meydanı'nda dağıtan platform üyeleri, bu hareketle dünyanın dikkatini İsrail tarafından gerçekleştirilen gazeteci katliamlarına çekmeyi amaçladı.

gazzete

Platform sözcüsü Hayrunnisa Çiçek tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail'in 1948 yılından bu yana Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılarında 18 binden fazla insanın öldürüldüğü belirtildi.

gazzete 2

Çocuklar, kadınlar, doktorlar ve sivilleri hedef alan bu saldırılar ve özellikle gazetecilere yönelik şiddetin altı çizildi. Çiçek, dünya devletlerinin ve küresel medyanın büyük ölçüde bu soykırıma sessiz kaldığını veya yanlış bilgilendirme yaparak olaylara ortak olduğunu ifade etti.

Gazzete 3

Filistinli gazetecilerin, İsrail'in işlediği savaş suçlarını ve zulmü dünyaya duyurduğunu belirten platform sözcüsü, bombardıman altındaki cesur medya mensuplarının yaşananları gerçek zamanlı olarak aktardıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir

Gazzete 4

Çiçek, İsrail güçlerinin bu gazetecileri bilinçli olarak hedef aldığını ve bunun sonucunda 97 gazetecinin öldürüldüğünü, birçok gazetecinin de keyfi olarak tutuklanıp kötü şartlarda tutulduğunu kaydetti.

Gazzete5

Filistinli Gazeteciler Derneği Başkanı Amir Lafi ise Gazze'de yaşananların bir savaş değil, soykırım ve katliam olduğuna dikkat çekti.

Gazzete 7

Gazetecilere yönelik saldırılara da değinen Lafi, İsrail'in iki ayda 100'e yakın gazeteciyi öldürdüğüne işaret etti ve bu durumun dünya savaş tarihindeki gazeteci ölümleriyle karşılaştırıldığında büyük bir felaket olduğunu dile getirdi.

Gazze 8

Lafi, gazetecilerin yaşananları gösterme gücüne sahip oldukları için İsrail tarafından hedef alındıklarının altını çizdi.

Gazzete 9

Filistin dayanışmasının bir göstergesi olarak "Gazzete" adı verilen tek nüshalık gazetenin dağıtımı, İstanbul'un çeşitli ilçe meydanlarında da gerçekleştirildi.

Gazze 10

Gazze 11

Gazze 12

Gazze13

Gazze  14

Gazze 15

Gazze 16

Gazze 17

Gazze  18

Gazze  19

Gazze V4 20

Kaynak: FADİME ÖZKARAN