Ziyarette esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş’a özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Afyonkarahisarın yarınlarında gençlerimize büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Karataş; ‘’Tüm gençlerimize Saadet Partisi olarak söz veriyoruz; onları hor gören, fikirlerine tahammül edemeyen, geleceklerine ipotek koymak isteyen yönetimlerin yıktığı ne varsa düzelteceğiz! Cebinizdeki telefona kimsenin laf etmediği, teknoloji ürünlerine sahip olmanın imkansız olmadığı, evlenirken kendisine en büyük desteği veren ve hayallerini gerçekleştiren bir belediyeyi sizinle birlikte yöneteceğiz. Sinemaya ve tiyatroya gitmenin, hatta kahve içmenin dahi lüks sayıldığı, en temel ihtiyaçları karşılamanın zorlaştığı, günlerinizi gelecek kaygısıyla geçirdiğiniz bu kötü gidişe sizinle birlikte dur diyecek ve bu karamsar tabloyu hep birlikte değiştireceğiz. Şehrimizde “İnsanca Yaşam” ı sizinle birlikte, sizin için kuracağız!’’ dedi.

YILLARCA BU ŞEHRİ YÖNETENLER, GENÇLERİ ANLAYAMAMIŞTIR

Karataş: “Bu şehrin en büyük gücü gençliğidir. Bugün bakıyoruz şehrimizdeki gençler arasındaki yaşam memnuniyeti araştırmasına göre gençler her yıl mutsuzlaşıyor. 18-24 yaş grubundaki genç nüfusun yarısından fazlası mutsuz. Bu tablonun ortaya çıkmasında payı olanlardan biride yerel yönetimler, belediyelerdir. Gençlerimizin yaşadığı şehrimizdeki trafik çilesine, sosyal ve kültürel faaliyelerin yetersizliğine, ulaşım giderlerine, eğitimlerinin maddi sebeplerden dolayı yarım kalmasına, sınavlar arası koşturmaktan gelecek belirsizliğine, işsizlikten düşük ücretle ve olumsuz çalışma koşullarına, evlilik sürecinde yaşanan zorluklardan artan boşanma oranlarına, bağımlılığa dönüşen alkol, uyuşturucu ve internet saplantılarına varıncaya dek gençlerimizin karşı karşıya bulunduğu bütün sorunların ve tehditlerin yakinen farkındayız. Yıllardır şehrimizi yönetenler, yarına umutla bakamayan gençliğimize yönelik kapsamlı bir gençlik politikası hala geliştirememiştir. Bizler, özellikle yerel seçimler için sahaya inmeden önce gençlerimiz ile ilgili pek çok araştırma ve anket çalışmaları yapıp sorunlar ve çözümleri hususunda hazırlıklarımızı tamamladık. Yönetime geldiğimizde gençlerimiz için bu tabloyu mutlaka değiştireceğimizin sözünü veriyoruz.’’diye konuştu.

İşte İYİ Parti genel idare kurulunun tam listesi! İşte İYİ Parti genel idare kurulunun tam listesi!

BÜTÜN İHALELER, İCRAATLER ŞEFFAF VE HALKA AÇIK OLACAK

Belediye yönetiminde şeffaflıktan asla taviz vermeyeceklerini dile getiren Karataş; ‘’Kamu yönetiminin en temel vasıflarından biri şeffaflıktır. Kamu güvenliği açısından gizlilik içerenler hariç bütün icraatların, ihalelerin, süreç, sonuç ve maliyetleri itibariyle kamuoyunun gözü önünde ve vatandaşlar tarafından bilinir olacaktır. Çünkü bizler yetkinin sahibi değil, emanetçisi olacağız. Şeffaflık ve denetim bir belediyede yolsuzluğu önlemenin en etkili yoludur. Burada bizim temel esasımız, bütün icraatlarımızı toplumun bilgisine sunmak ve süreci etkin mekanizmalarla denetlenebilir olmasını sağlamak olacaktır. Hiçbir işimiz kapalı kapılar ardında, kamuoyundan gizli yapılmayacaktır. Vatandaşın bilgilerine ulaşamadığı hiçbir ihale ve sözleşme söz konusu olmayacaktır. Güçlü iç ve dış denetim mekanizmaları kurulacaktır. Denetim raporları belediye meclisimizin ve vatandaşlarımızın bilgisinden kaçırılmayacaktır. Milletin emanetine sahip çıkmada kayırmacılık yahut emanetin suistimaline, partizanlığa müsaade edilmeyecektir’’ dedi.

  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN