Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu? Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu?

ABD'den gelen iş gücü piyasası verileri karışık sinyaller gönderiyor ve FED'in faiz indirimi yapması bekleniyor, ancak ne zaman yapacağı konusunda belirsizlikler sürüyor. Analistler, bu haftanın hem merkez bankalarının faiz kararları hem de yoğun veri gündemi açısından finansal piyasalarda oynaklığın artmasını beklediklerini ifade ettiler.

ABD'de geçtiğimiz hafta yayınlanan iş gücü piyasası verileri, bazı umutları canlandırırken, haftanın son işlem gününde gelen tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ve işsizlik oranının düşmesiyle birlikte, FED'in sıkı para politikasının sonuna gelindiğine dair beklentiler zayıfladı. Buna rağmen, güçlü istihdam verilerinin, Amerikan ekonomisinin yumuşak iniş yapması senaryosunu desteklediğini belirtiyorlar.

İstihdam raporu verilerinin yayımlanmasından önce FED'in Mart ayında faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 60 seviyesindeyken, verilerin ardından bu olasılık yüzde 45'lere geriledi. Yatırımcılar şimdi, merkez bankalarının vereceği faiz kararlarını ve raporların sonuçlarını dikkatle takip ediyor.

Editör: Duygu Özger