Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Mahmut Emin Birliktir, Canser Kuzu, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç tarafından karşılanan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı basın mensupları ile gündem üzerine sohbette bulundu.

Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretleri sonrasında şehrin gündemi ile ilgili çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirten Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kabullerimiz ve görüşmelerimiz devam ediyor. Vatandaşımızın devletiyle, devletin temsilcileriyle doğrudan görüşmelerini seviyorum. Vatandaşla doğrudan temas kurmak elbette ki bizim de mutlu olduğumuz durumlardır. Ancak makamdaki kabullerimiz, görüşmelerimiz dışında, biz Afyon’un her kesimine, hem sivil toplum kuruluşlarımızla olsun, hem gazetecilerimizle olsun hem de meslek gruplarımızla olsun ziyaretlerde bulunalım istiyoruz” dedi.

Valilik olarak sahada olmanın öneminin farkında olduklarını belirten Vali Yiğitbaşı, “Sürekli Valilik makamında kabul durumunda kalmayalım istiyoruz. Ona bir başlangıç yapmıştık MÜSİAD VE AFSİAD ziyaretlerimizle. Ardından Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikteyiz. Hepinizi gördüğüme sevindim, uzun zamandır biraraya gelemiyorduk” dedi.

“ANKARA’DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNDÜK”

Afyonkarahisar adına önemli çalışmalar içerisinde bulunduklarına vurgu yapan Vali Yiğitbaşı, “Dün Ankara’da bakanlıklarda temaslarımız oldu. İnşallah şehrimizle ilgili güzel şeyler olacak. Zaten güzel bir ivme var, maşallah ve Büyük Taarruz’un 100’ncü yıldönümünü güzel bir coşku ve birliktelikle kutladık. Bunu tamamladıktan sonra zaten eğitim öğretim hayatı da başladı ve şehrin zaten periyodik olarak devam eden süreçlerini daha da hızlandırmak yolunda hem de yeni katkıları sağlamak yolunda bürokratik görüşmelerimizi hızlandırma ve yeniden başlatma çabalarımız bildiğiniz şekilde devam ediyor. Bugün (önceki gün) Milli Eğitim Bakanlığı’nda görüşmem oldu. Kendi bakanlığımızla görüşmelerim oldu. Benim önceden görev yaptığım bakanlıktan bakan yardımcılarımız geldi. Dolayısıyla kiminle bir araya gelirsek şehrimizle ilgili taleplerimizi hemen orada, projelerimizi kendileriyle paylaşma imkanını buluyoruz. Onlar da sağ olsunlar ilgileniyorlar, bu ikili ilişkileri bu amaçla sürekli devam ettiriyoruz” dedi.

Basın mensuplarının “Ankara’dan bu vesile ile aktaracağınız güzel haberler var mı?” sorusunu cevaplandıran Vali Yiğitbaşı, “Yakında güzel bir haber gelecek. Onu henüz çok somutlaşmadığı için açıklamayayım. Ama inşallah taleplerimiz olumlu bir şekilde karşılık bulacaktır. Özellikle Milli Eğitim alanında önemli çalışmalarımız mevcut. Bazı maddi ve materyal taleplerimiz oldu. Geçen yıl LGS’de çıkardığımız bir yüzdelik oran olarak önceki ortalamaların üzerine çıkmanın devam etmesini sağlayacak bazı taleplerde bulunduk. Milli Eğitim Bakanımızın gelmesini de bekliyoruz. Mutluluk Kervanı ismini verdiğimiz çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızdan son derece güzel neticeler alıyoruz. Kırsal kesimdeki çocuklarımızın hayatlarında ilk kez karşılaştıkları eğitim çalışmalarına öncülük etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

2. OSB İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDETTİK

Sinanpaşa ilçesinde yapımı devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sevindirici gelişmeler olduğunu, önümüzdeki dönemde bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Yerel medyamızın farklı seslerden, farklı renklerden oluşup, bayrak, vatan, devlet, millet ortak paydasında hiç şüphe etmeden birleşiyor olması bizleri son derece mutlu eden bir durum. Farklılıklarıyla birlikte ortak paydada buluşuyor olması nedeniyle yerel basınımızın her zaman yanındayız” dedi.

“MEDYA OKUR-YAZARLIĞI ÜZERİNE ÇALIŞMALIYIZ”

Kadınlara pozitif ayrımcılık noktasında net olduğunun altını çizen Vali Yiğitbaşı, “Medya okur-yazarlığı ile ilgili olarak hep birlikte çalışmalar yapmamız gerekiyor. Medyanın doğru bilgiyi en doğru şekilde aktarması kadar, vatandaşlarımızın bu bilgiyi doğru anlamaları, teyid mekanizmalarını bilmeleri de çok önemli” dedi.

“AFJET’LE İLGİLİ BİR ENDİŞEMİZ YOK”

“AFJET ile ilgili bir endişeniz var mı” sorusunu cevaplandıran Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “AFJET’le ilgili hiçbir endişem yok. Şu an çok iyi bir durumdayız. Sürekli takip ediyoruz. 2023 yılında şirketimizi eski güzel günlerine yeniden taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

“MAÇLARA BUNDAN SONRA DAHA SIK GİDECEĞİM”

HES İlaç Afyonspor maçında gördüğü ilgiden de çok mutlu olduğunu anlatan Vali Yiğitbaşı, “Aslında ilk kez maça gittim. Bu kadar heyecanlı olacağını tahmin etmemiştim. O ortamda, tribünde olmak ayrı bir heyecan kazandırıyor. Sanırım bundan sonra da devamı gelecek. Hatta ailece maçları elimizden geldiğince takip etmeye çalışacağımızı söyleyebilirim” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilisim