TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Hes İlaç Afyonspor ligin 6. Hafta mücadelesinde Sivas Belediyespor’un konuğu oldu. 2022-2023 sezonunda deplasmanda oynadığı 2 karşılaşmada Nazilli Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak 1 puan alan ancak Batman İl Özel İdare mücadelesini ise tek golle kaybeden Hes İlaç Afyonspor  SivasBelediyespor mücadelesini mutlak kazanma hesapları yapıyordu.

KONTROLLÜ BAŞLADIK

Mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. İlk 20 dakikalık bölümde orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında kontrolü ele alan ve rakip kalede pozisyonlar üretmeye başlayan Hes İlaç Afyonspor özellikle duran toplardan etkili olduğu dakikalarda aradığı golü bulma fırsatlarını kaçırdı. Mücadelenin ilk 45 dakikalık dilimi eşitlikle bitecek gibi görünürken bir duran top sonrasında dönen topu alan Alper’in sol kanattan ceza alanına yaptığı ortada topla buluşan Eren Tokat topu önce düzeltti ve ardından net bir vuruşla ağlara göndererek Hes İlaç Afyonspor’udeplasmanda öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucu oldu.

SON DAKİKA GOLÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısına evsahibi ekip Sivas Belediyespor biraz daha ön alanda baskı yaparak başladı. Ön alandaki baskısının karşılığını gol bularak skora denge getirerek maça ortak olmaya çalışan Sivas Belediyespor’un savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendirmek isteyen Hes İlaç Afyonspor oyunu orta alana sıkıştırıp kontra ataklarla farkı açma fırsatları da buldu. Mücadelenin 90+6’ncı dakikasında ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Ege Özkayımoğlu topu ağlara göndererek skoru belirledi. Temsilcimiz Hes İlaç mücadeleyi 2-0’lık skorla kazanarak deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı.Hes İlaç Afyonspordeplasmanda aldığı 3 puanla 5 maç sonunda puanını 10’a yükseltirken ligde sadece 2 beraberlik elde eden Sivas Belediyespor ise 2 puanda kaldı. ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim