İl Genel Meclisi 2022 yılı Kasım ayı toplantılarının 7’inci bileşiminin gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündemdeki söylemlerine yönelik bir açıklama yaptı.  CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, konuşmasında uyuşturucu bağımlılığına değinerek; “Hastanelerimiz yetersizdir. Türkiye’nin 3 büyük şehrinde sadece 12 yatak kapasiteli bir hastanemiz vardır. Bildiğiniz üzere tedavilerde gönüllülük esastır. Bu süreçte aileler ve bu çocuklar çevrelere çok büyük zararlar vermekte. Bu aileler çok büyük acılar çekmektedir. Bunların vasiliğini almak için ailelerinin başvuruları en az 6 ay ve 8 ay sürmekte. Bu da çok uzun bir süre olduğu için hem maddi imkanlara hem de ailelerde yakınlara sebep olmaktadır. Tolstoy’un dediği gibi acı duyabiliyorsan canlısındır, başkasının acısını duyabiliyorsan insansındır” dedi.

ONLAR BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR

“Sayın Genel Başkanımızın da bu konudaki hassasiyeti sadece bu çocuklarımızı ve gençlerimizi bu bağımlılıktan kurtarmak için söylediği söz ordumuza ve emniyet mensuplarımıza döndü” diyen Nergiz sözlerine şöyle devam etti: “Bu sözler ordumuz ve emniyet mensuplarımız için söylenmiş sözler değildir. Ordumuz ve emniyet mensuplarımız bizim o gün de söylediğim gibi bizimdir, biziz! Onlar bizim baş tacımızdır. Onlar için şimdiye kadar elimizden gelen her şeyi yapmışızdır. Silahlı kuvvetlerimize kurulan kumpas davalarında hem Genel Başkanımızın hem de milletvekillerimizin çabaları yadsınamaz” diye konuştu

BAKANLIĞIMIZ GEREKLİ BÜTÜN ÇALIŞMALARI YAPIYOR

İsmihan Nergiz’in açıklamasının hemen ardından açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık ise “Bu olayı yumuşatmanın hoş ve etik olmadığını şahsım adına ifade ediyorum. Söylemleri itibariyle hem ordumuzu hem de askeriyemizi zan altında bırakmıştır. Diğer bir konu olarak hastaneleri ifade ettiniz. Hükümetimiz döneminde yapılan hastaneler ile alakalı tüm 81 ilimizdeki böyle bir büyük yatırım şimdiye kadar görülmemiş bir durumdur. Bunun için hastane eksikliği ile ilgili hiçbir şey noksansız kalmadı. Şehir hastaneleri de hala yapılmaya devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadele ile alakalı Hükümetimiz, Bakanlığımız gerekli bütün çalışmaları yapıyor” dedi.

“BEN BİR HATA YAPTIM” DEMESİ LAZIMDIR

İGM Üyesi Ahmet Karaoğlu ise; “Kılıçdaroğlu’nun söylediği laf oyuna talip olduğu HDP’nin ve PKK’ya operasyon ile vurulan darbeden dolayı nasıl bu işin önünü kapatırız diye PKK’nın ve uyuşturucu baronlarının önünü açan yapmış olduğu faaliyettir. Başka hiçbir şey değildir” ifadelerini kullandı. İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Birliktir ise konu hakkında; “İsmihan hanım siyasi partisinden bazı tenkitler almış ve aklama yoluna gitmiştir. Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ulusal basınlarda, televizyonlarda “Ben bir hata yaptım” demesi lazımdır. Türk milletinden, emniyet teşkilatımızdan, askeri teşkilatımızdan özür dilemesi lazımdır. Ben de bir emniyet mensubu çocuğu babasıyım ve şiddetle kınıyorum! Dolayısıyla hastaneler konusuna geldiğimiz zaman Türkiye son 15-20 yılda dünyada sağlıkta çığır açan bir ülkedir” diye konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ ZAN ALTINDA BIRAKMIŞTIR

MHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’de CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz’in sözlerine tepki göstererek, “İsmahan Nergiz bu konuyu gündeme getirmeseydi konu kapanmıştı. Madem İsmahan Hanım gündeme getirdi bunun arka planı var. Siyasetin doğal mecrası içerisinde başka bir mana ifade etmeye başladı bu sözler. Şöyle ki, güvenlik güçlerimiz hepimizin saygı duyduğu imtina ile korunması ve gözetilmesi gereken konulardır. Ancak Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu  sözü sarf ettiği zaman çok başka bir yere götürüyor bizi. Olayların arka planını daha iyi anlıyoruz. Çünkü bu sözü söyleyerek devletimizi, güvenlik güçlerimizi zan altında bırakmıştır.”

TÜRK MİLLETİ OLAYLARI OLDUĞU GİBİ BİLİYOR

Ertürk sözlerine şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu, Uyuşturucudan elde edilen paralar ile bütçe açığı kapanıyor dediği zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletini dış güçlere şikayet ediyor demektir. Ancak bu sözü söyledikten 2 gün sonra İngiltere’ye gidip “Ben burada temiz para buldum” demesini  başka türlü izah edemeyiz. Oradaki lobilere girebilmek için devletini ve güvenlik güçlerini zan altında bırakmıştır. Bunun arka planının esası budur. Hiç kimsenin de bunu aklamaya temize çıkarmaya gayret etmesine gerek yok. Türk Milleti olayları olduğu gibi biliyor. Seçim yaklaştı devletimizi ve toplumumuzu kaosa sürükleyip buradan nemalanmak istiyorlar. İşin özeti budur” diye konuştu.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim