TBMM Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'ndaki milletvekilleri, ziyarette bulundukları Şili'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.Türkiye-Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile grubun mensubu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, başkent Santiago'daki bir Türk'ün dükkanında, Şili'de ikamet eden vatandaşlarla görüştü.Milletvekilleri, çoğu iş adamı olan Türkler ile sohbet etti, onların Şili ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi hususunda talep ve önerilerini ele aldı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

TBMM Türkiye- Şili Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nda yer alan AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya Şili’de gerçekleştirdikleri ziyaretleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Milletvekili Özkaya, “Türkiye-Şili Dostluk Grubu Heyeti olarak,  Şili Senatosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Salazar ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkemiz ve Şili ilişkilerinin gelişmesi ve ticaret hacminin artırılması hususunda yapılabilecek çalışmaları konuştuk.Şili Dostluk Grubu olarak, Şili Temsilciler Meclisi Başkanı VladıMirosevic’i ziyaret ettik. Türkiye ve Şili ilişkilerinin daha ileri noktaya taşınması için yapılması gerekenleri paylaştık. Tercümanımız Ferdi beyin annesi Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın aşığı Şili’li Rina ipinza hanımefendiyi ziyaret ettik, ‘Seçimlerde mutlaka Cumhurbaşkanımıza oy vermek için geleceğim’ dedi. Şili Dostluk Grubu Heyeti olarak programımız kapsamında, Şili Tarım Bakanı Esteban Manuel Valenzuela Van Treek ile çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. İki ülkenin her alanda işbirliği yapmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “Şili'de bulunan Mustafa Kemal Atatürk Okulu'nu Şili Dostluk Grubu heyetimiz ile ziyaret ettik. Heyetimiz ile birlikte ayrıca Santiago Büyükelçimiz Gülcan Akoğuz ile makamında görüştük. Ayrıca Dostluk grubu heyetimiz ile birlikte, Şili’de yerleşik Türk Vatandaşlarımız ile bir araya geldik.Şili programımız kapsamında Şili Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı XimenaFuentesTorrijo ile görüşme gerçekleştirdik. Daha sonra ise Şili Madencilik Bakanı MarcelaXimenaHernandoPerez ile bir araya geldik. Müslümanlar Kardeştir ilahi kuralının bir sonucu; Şili Santiago Selam Camiinde cuma namazı sonrası üç Türk Milletvekili, bir Suriye’li Türkmen, bir Güney Afrikalı imam ve Şili’li bir Müslüman. Dostluk Grubu Heyeti olarak bulunduğumuz Şili Temsilciler Meclisinde, Meclis Başkanı Grubumuz Başkanı Orhan Kırcalı bey ve heyetimizi meclise takdim ederek selamladı” ifadelerini kullandı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim