Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Matematik Seferberliği" kapsamında, İl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları "Hayatın İçinde Matematik" ve "Öğreten Matematik" projeleri ile matematiği hayatlarına entegre ederek "Matematik Sokağı"nda yaşatıyor.

Matematik Sokağı isimli proje ile öğrenciler matematiğe karşı oluşturdukları önyargıları kırarak, matematiğe olan ilgi ve alakalarını arttırmayı hedefliyor.

PROJE DAHA VERİMLİ HALE GELECEK

Proje kapsamında öğrenciler okulda öğrendikleri matematiği doğada, saatte, panolarda görerek pekiştiriyor. Atatürk ve Matematik başlığı altında; Atatürk'ün matematik ve geometriye katkılarını ve bakış açısını algılamalarını, Ünlü bir bilim adamı olan Cezeri ve icatlarını, bilime ve matematiğe katkılarını irdelemeleri sağlanıyor. Aynı zamanda öğrenciler bir ağacın dallarının Fibonacci Dizisindeki dağılımını da inceleme imkanına sahip oluyor.

Projenin verimli bir şekilde devam etmesi ve daha da geliştirilerek matematiği daha İlgi çekici hale gelmesi hedefleniyor. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim