Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulüp binasında gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulunda kulüp faaliyetleri ve işleyişi konuları masaya yatırıldı. Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu’nda alınan kararla şimdiye kadar 5254 nolu dernekler kanununda dernek statüsünde yürüttüğü spor faaliyetlerini, 7405 nolu Spor Kulüpleri Kanunu'na tabi olarak faaliyetlerini Spor Kulübü olarak yürütülmesi kararını aldı.

AFDOS’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Yoğun katılımın olduğu AFDOS kulübünde kadın sporcuların sayısının fazla olmasından dolayı kulübün yönetim ve denetim kurullarında kadın sporcuların etkin bir şekilde görev almaları hususunda tavsiye kararı alındı. Kararın ardından AFDOS kulübünden konuyla alakalı yapılan açıklamada, kadın sporcuların kurullarda görev almalarını sınırlandırmayarak gerektiği hallerde tüm organlarda maksimum sayıda kadın sporcuların yer alacağı belirtildi.

GİRİŞ AİDATI ALINMAYACAK!

Ayrıca toplantı sonrasında AFDOS Spor Kulübü üye aidatları konusunda da yeni kararlar alındı. Yapılan yeni düzenlemelerle yıllık üye aidatı miktarı 240 TL olarak belirlenirken kulübe üye olan öğrencileri spora özendirmek için öğrencilerden giriş aidatı ücretinin alınmamasına karar verildi. AFDOS Kulübü yaptığı açıklamada tüm doğa sporları gönüllülerine çağrıda bulunarak, kulübün düzenlediği tüm faaliyetlere ve eğitimlere katılabileceklerinin altı çizildi. HABER: BETÜL ÖZDEMİR

Editör: TE Bilisim