Demokrat parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı Grup Toplantısının ardından açıklanan 14 Mayıs seçim tarihine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. 

Büyük Türk Milletinin hayat ve tarihinde ebedileşen zafer günleri vardır diyen Başkan Bülbül, "O büyük zafer günlerinden, o ebedileşen günlerden birisi de 1950 senesi 14 Mayısıdır. O gün Türk Milletine hayat, saadet, huzur ve emniyet temin edecek demokrasi inkılâbının zafere ulaşması günüdür"dedi.

KARARDAN MEMNUN

14 Mayıs'ın seçim tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte, karardan memnun olduğuklarını söyleyen Başkan Bülbül, "14 Mayıs demokrasi inkilabından bu yana emeklerle oluşturulan demokrasi kazanımları mevcut idareciler tarafından yirmi yıl içerisinde heba ve heder edilmiştir. Demokrasiden vazgeçilerek tek adam düzenine dönülmüştür. Miletin iradesinin yansıdığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin etksi azaltılmış ve önemli yetkileri elinden alınmıştır. Adalet ve hukuk sistemi siyasallaşmış ve siyasi yapıdan emir alır hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Bir kişinin istemesiyle ekonomide bilinmez ve anlaşılmaz modellerin uygulanmaya başlandığını belirten Başkan Bülbül, "Eğer seçimler 14 Mayıs tarihinde olursa bu tarih yeniden demokrasiye dönüşün günü olacaktır. Türkiye rotasını tekrar demokrasiye çevirecektir. İstibdata karşı yine demokrasi kazanacaktır" dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim