Bizler de Odak Gazetesi olarak kendisiyle özel röportaj yapma fırsatı bulduk. Hem partisi hakkında açıklamalar yaptı hem de Afyonkarahisar için düşüncelerini bizlerle paylaştı.Genel Başkan Mustafa Sarıgül samimi, doğal ve içten açıklamalarının yanı sıra gazetemize de özel ilgi gösterdi.

Genel Başkan Mustafa Sarıgül ile özel röportajı okurlarımız için hazırladık..

‘’Afyon’umuzu şahlandıracağız’’

Yağmur Ç. *Yeni kurulan partinizin il başkanlığını açmak üzere Afyonkarahisar’a geldiniz. Bununla ilgili çok kısa duygularınızı almak isteriz?

Mustafa Sarıgül:Aslında sadece il başkanlığıiçin değil iktidara hazırlık merkezimizi de açmak için şuanda burada bulunuyorum. Afyon’da il merkezimizde Afyon için çok yararlı, verimli ve uyumlu kararlar alınacak. Afyon’umuzu şahlandıracağız ve muhteşem bir noktaya taşıyacağız. Buranın çok güzel doğal güzellikleri var. Bunun yanında çok güzel ve zengin bir mutfağa sahip. Sucuğundan kaymağına, turizm ve tarıma kadar çok zengin bir il. Afyon aynı zamanda tarihi güzelleri olan da bir şehrimiz. Tarihe şahitlik etmiş bir şehrimiz. Her sene 26 Ağustosu 27 Ağustosa bağlayan gecede binlerce partilimizle beraber burada olacağız ve o geceyi bir kez daha yaşatacağız. Bir gün de özel olarak buraya gelip sadece şehrin ve vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili bir kurultay yapacağım ve bütün sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirip eksikler neler, vatandaş bizlerden neler bekliyor, hangi alanda eksiklik var bunlar üzerinde çalışmalarımız başlayacak.

Yağmur Ç. *Şuanda partinizde çalışmalarınız ne durumda, nasıl gidiyor?

Mustafa Sarıgül:Partimizi kurduğumuzu açıkladığımızdan bu yana son derece yoğunuz. Partimize ilgi çok büyük. Dün farklı siyasi partilerden olan binlerce yurttaşımızın partimize olan ilgisini görüyorum. Hudut ve bayrak birliği olan herkesi partimize bekliyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun hudut ve bayrak biriliği diyorsa başımızın üstünde yeri var. Partimiz sağ elle sol eli birleştirme yolunda ilerliyor.

‘’Merkezimiz insan odaklı’’

Yağmur Ç. *Partinizin ideolojisi hangi yönde?

Mustafa Sarıgül:Bizler tüm yurttaşlarımızı insan sevgisi ile buluşturuyoruz. Bizim partimizin ana noktası insan ve insan merkezlidir. Bizim ideolojimiz insan. Bizim ideolojimiz güzel, mert, şefkatli, faziletli ve iyi insan. Bizlere soruyorlar bazen siz sağcı mısınız, solcu musunuz diye. Partimiz sağı da solu da rahatsız etmiyor. Artık Türkiye’nin sağcıydı solcuydu diye ayrıştırılmasına, o ittifak, bu ittifak diye bölünmesini istemiyoruz. O yüzden merkezimiz insan odaklı. Türkiye Değişim Partisi gönüllerdeki vicdan olmaya geldi. Ve bizler herkesin gönüllerindeki sığındığı parti olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Korkmadan herkesin fikrini söyleyebileceği, eleştirebileceği bir parti olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Ve her zaman gençlerin yanında olacağız. Onların sorunlarına ve isteklerine kulak asacağız.

Yağmur Ç. *Yapılacak olan ilk genel seçimlerde oy yüzdesini nasıl bekliyorsunuz?

Mustafa Sarıgül:İlk genel seçimlerde muhteşem oy alacağımızın sinyallerini şimdiden almaya başladık. Biz er ya da geç iktidar olacağız. Ama bunun için çok geç kalmayacağız. Ben bugün Afyon’da bu enerjiyi ve bu ışığı gördüm. Pandemi dolayısıyla büyük açılışlar, mitingler yapmak istemiyoruz. İnsanların sağlığını tehdit etmek istemiyoruz. Ancak eski sağlıklı günlerimize döndüğümüz zaman büyük bir hızla çalışmalarımıza başlayacağız. Bizler kendimizi doğru anlatabildikten sonra önce Afyon halkı sonra tüm Türkiye’nin kalbinde taht kuracağız. Bugün ki iktidar yoruldu. Enerjisi ve heyecanı bitti ancak iktidardan anahtarı teslim alabilecek bir parti yoktu. O parti bugün Afyonkarahisar’dan doğuyor. Türkiye Değişim Partisi’nin heyecanını ve enerjisini herkese göstereceğiz.

“VERMEDEN ALMAK ALLAH’A MAHSUS”

Yağmur Ç. *Halk sizi neden seviyor?

Mustafa Sarıgül:Vermeden almak Allah’a mahsus bir olay... Ekmeden toplamak yok. Bugüne kadar belediye başkanlığımdan, milletvekilliği dönemime kadar hiçbir siyasi parti gözetmeden binlerce yurttaşıma hizmet ettim. Yapmış olduğum hizmetler ve görevler duyuluyor. Hiçbir zaman ötekim olmadı. Başı açık da benim oldu, başı kapalı da, sağcısı da, solcusu da... Binlerce nikâha, cenaze törenine katıldım. Türkiye’nin her yerine gittim. Gezilmedik, ulaşılmadık tek bir yer, tek bir vatandaşımız kalmadı. Bizim yurttaşlarımız kadirşinastır. Yapılan hiçbir şeyi unutmazlar, vefa duygusu yüksektir. Hiçbir zaman gücümü oturduğum koltuktan almadım. Önce Allahtan sonra da halkımızdan aldım. Bunun için de ayrıca seven destekleyen herkese teşekkür ederim.

“KOCATEPE BİZİM BAYRAĞIMIZDIR”

Yağmur Ç. *Sizin için Kocatepe neyi ifade ediyor?

Mustafa Sarıgül:Kocatepe benim için ecdadım demek. Atatürk İzmir’e gittikten sonra İngiliz Generalini davet ediyor. Ve Atatürk İngiliz Generaline soruyor. ‘’Siz silah olarak bizden daha güçlüydünüz. Tank olarak, tüfek olarak bizden daha üstündünüz. Savaşı niye kaybettiniz’’ İngiliz Generali, ‘’Silah, tank ve mühimmat olarak evet sizden daha güçlüydük ama dürbünden baktığımda bizim cephede mermi bittiğinde askerlerin kaçtığını gördüm. Mermiyi taşıyacak kimse kalmamıştı. Sizin cephede mermi bittiğinde sizin kadınlarınızın cepheye mermi taşıdığını gördüm. Biz her şeyi hesapladık ama Türk kadınının gücünü hesaplayamadık’’ diyor. Onun için Kocatepe atalarımızdır, dedelerimizdir. Kocatepe bizim bayrağımızdır.

Yağmur Ç. *Son olarak Afyonkarahisarlı vatandaşlara neler söylemek istersiniz?

Mustafa Sarıgül:Ben Afyon’da bulunmaktan son derece mutluyum. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden buradaki bütün yurttaşlarıma saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Afyon’daki yurttaşlarıma ‘Değişim, Değişim, Değişim’ diyorum. Buradan tüm yurttaşlarıma söz veriyorum ki şuana kadar yapılan hizmetlerin daha iyisini ve daha güzelini yapacağız. Bundan sonra ki süreçte milletimizin güvendiği, Ankara’da iktidarı teslim edecekleri, Türkiye Değişim Partisi bugün Afyon’dan doğdu.

Editör: TE Bilisim